Susu

Untuk trimester pertama susu apa yang bagus diminum? tahan lapar? sebab saya skrg makan je muntah, sekrang ni yang ada susu Mom&Me nestle punye, tapi bau tak berapa sedap?????

10 Balas

Cuba sis beli susumomegojes, isyaallah boleh.. Sebab saya pun mengamalkan saya tk boleh makan ubat yg doc bagi tu klau mkan muntah so saya minum susu ni, sebelum minum tu saya ckp dkt doc saya minum ni sebab dia dah ada folic acid utk ibu mengandung so doc pun sarankan sebab memang baik 😁 untuk ibu2 yang takde air susu pun boleh mengamalkan 😘

4y ago

oooooo tapi awal kehamilan boleh ke 6w?

Saya trimester prtama lgsg xmnum susu..try mnum je muntah..smpai tgk susu pn xblh..masuk trimester kedua dh ok..cuba try frisomum..

4y ago

saya baru nk cube, sbb makan muntah. ingatkan minum susu dpt thn lapar sikit. baiklah sy try frisomum 😍 trm kasih ye

Sy skrg dah stop susu..mula2 hritu okay..skrg start masuk 10w minom susu pn mual..sy sblm ni minom hl je..xde bau..rasa pn okay..

4y ago

Hihi..kalau xboleh stop je dulu kot..sy pn xsure..sbb sy skrg pn stop dulu susu..sbb mmg xboleh nak minom buat masa ni..dan sy cuma tau hl je yg susu nya xde bau kuat n rasa yg kuat..hihi..

Kalau trimester pertama x blh mnum susu blh avoid dlu sis.. Try mkn makanan yg x buat sis muntah.. Dh ok baru mula ambik susu.

4y ago

baiklah, terima.kasih awk 🤗

Minum fresh milk pun boleh perisa coklat.

4y ago

saya dh try tak boleh 😂😂😂, btw terima kasih ye awk

Mom&me perisa vanila👍.. Xde bau

Klu tk dpt minum. Jgn paksa dulu.

4y ago

Digalakkan minum.

Susu esp shklee mngenyangkan

4y ago

okey baiklah inshaallah sy try time kasih ye

Minum fresh milk stoberi

Fernleaf

4y ago

Sama2