Puasa Untuk Minum Air Gula

Untuk puasa minum air gula kita kena puasa makan saja atau kena puasa tak boleh minum air masak juga ya? Boleh bantu? Sb isnin ni saya pertama kali minum air gula doktor suruh puasa dr pukul 12malam tu. Tapi tak tanya puasa makan minum ke macamana? Thank you

1 Balas

puasa makan je..minum boleh..minum air kosong je

2y ago

klu sya ness yg suruh minum air kosong je..air kosong insyaallah xganggu result..lain la klu minum air manis² memang ganggu result..tu puasa dari jam 10 mlm n ambik dara ke 2 11am laama sgt begeletar perut lapar baby tendang² siap mama dia sekali begegar lapar xtahan lapar..