ingin tahu

kalau kena puasa minum air gula. bole ke minum air masak? atau puasa terus ?

28 Balas

Tgok ats nurse kot, sy aritu mse minum air gula, nurse xbg mnum air masak pun, masa turn kwn sy g mnum, tmpt yg sama..tp dia dgn nurse lain, lps dia bg mnum air gula, siap dia ambil kn air msk lg bg kt kwn sy tu minum.. Atas nurse laa kot 😅

Kalau dahaga sangat. Boleh je minum air masak sis. Nurse ad pesan kalau dahaga sangat minum je air masak xpe sbb puasa olok2 je bukan betul2 katanya 😂😂. Jangan minum air macam2 pula sis.. air masak je tau..

Nurse bg ja minum air masak...mlm start puasa tu sy mnum je air masak... Bgun pagi.. Lps minum air gula.. Nurse sndri suruh minum.. Air masak bukan ada kalori.. Lg x ganggu pon result bacaan darah..

minum je .. puasa mkn je . lepas minum gula pun boleh minum . nurse tempat sy okey je minum dpn dorg . bacaan gula takkan berubah even minum byk air kosong . sebab gula tu yg akn mnyerap dlm drh kita

Saya tak sempat minum air masak sebab dalam masa 2 jam tu nurse check lepas tu doktor check serta scan baby dan ambik vitamin sambil hantar darah2 yang diambil lepas tu boleh balik settle

Dicadangkn minum la awk. Sbb sy minum air gula dgn perut kosong. Tak minum air. Dgn ada gastrik, air gula tu tendang balik. Muntah 😭 So minum dlu ye. Jgn smpai kenyang pulak😅

5y ago

hahahah baik...tq 😅

puasa terus..lps mnum ai gula pon..sy xmnum sdikit pon ai...sbb nk tgok result bia btol2 accurate..lps ambik darah y ke dua bru mnum ai cpat2

Xlh kne puasa trus sis.. Cuma pH mnm Tu br blh mnm I mask skit je.. 2 3 teguk je jgn mnm by nt kua result xcntik

sy minum jgk air msak. sbb lepas mnum air gula kena kencing plk. air xda dlm badan. so air kencing kurang

Malam sebelum minum air gula boleh je minum air masak. Kesian tekak, haus 😊 makan je kena puasa. 😇