MINUM AIR GULA

Ibu minum air gula kan kena puasa start 10 pm. KENA PUASA MAKAN DAN MINUM KE ?

2 Balas

ya betul. klu nk minum setakat air kosong sahaja dgn minimum kuantiti (basah tekak).

5mo ago

sbb tu sy tulis basah tekak, bukan minum segelas. plus air kosong tak ada gula, tak ada kalori, just plain water. nk minum air gula mmg perut kena kosong..klu x susah nk habiskan dan risiko muntah semula tu tinggi. sy mkn ubt tmbh darah awl pagi dan mlm. perlu minum air kosong juga. tapi alhamdulillah sepanjang 2 kali pregnancy, 4 kali minum air gula tak pernah sangkut.

ya xleh mkn mnum langsung. air masak pon xleh

5mo ago

xsalah minum air kosong setakat basah tekak. yg salah lps minum air gula tu pi minum air kosong sblm ambil darah 2 jam.