Yang mana paling tepat & berkesan? guna apps, chart bbt, opk, monitor servical mucus?

Untuk korang yg sedang ttc, korang rasa teknik mana yg paling best untuk monitor kitaran haid korang?

8 Balas

Kalau saya opk and calender sis. Menjadi.kena rekod betul2 period setiap bulan...Dan aim waktu bersama tiga Hari berturut2 sebelum Masa subur Dan tiga Hari berturut2 selepas Masa subur... Kalau app boleh juga ..but sy x ikut sgt..sbb dia x cun Kira waktu sabur Kita.

Bbt, opk dan cm. Gabungkan semua untuk confirm ovulation betul2 berlaku. Kelebihan bbt ni awak xkan delay period kalau xpregnant. Maksimum dpo18 kalau still xperiod, InsyaAllah pregnant

Monitor haid best with apps, ovulation best with OPK and BBT best for monitoring if we are conceiving or not that month.

Sy guna bbt. Dua2 anak. Buat sebulan je, next month pregnant.

5y ago

Bbt tu mcmna sis

Chart bbt tu ape.. N mcm mn.. Xfhm la.. 🤭

yelah. bbt tu mcm mana ye

Sy guna apps pahtu cek opt.

Aps kot