Cara guna OPK (ovulation prediction kit)

Hi sis semua, saya baru nak belajar merancang guna OPK, sebab hampir setengah tahun ni guna apps dlm calender mcm tak tepat pulak. Kitaran haid saya setiap 30 hari dan regular. Thankyou sis semua, harap sy dpt merasa pregnant mcm sis semua. #ingintahu #bantusharing

1 Balas

test opk one day after period habis, then kalau jumpa 2lines terang, celup smpai line jadi negatif. (opk mmg 2lines..negatif means 1 line terang 1 samar, positif means 2lines sama terang atau line T lg terang dr C).. check dlm masa 2pm-8pm...kalau hr ni check jam 3pm, esok2 pn test 3pm.. sblm test puasa makan n minum jg.especially air sbb tkut ganggu kepekatan hormon.. puasa air la 2-3 jam baru test...smga berhasil ya:)