Bawak Sendiri atau Hospital Sediakan?

Untuk kepastian. Ada kata hospital sediakan. Ni nak tanya mummy2 yang tahu. Kena bawak ke barang mandi baby & tuala mandi baby? Dan kalau bawak keperluan mandi baby, waktu balik ibu sendiri mandikan baby ke?

1 Balas

Bawa semuanya keperluan bayi dan ibu. Pakaian bayi utk dlm wad ibu. Bila ibu kene tahan, bayi pakai brg sendiri. Kcuali bayi yg kene tahan incase kuning ke ape, baju hospital sediakan. Lampin pun ade. So kita tak tahu apa jd, better bwk jer. Pakaian kluar hospital, ibu pakai baju sendiri bgitu jga bayi. Ttg mandikan, ibu sendri klu di wad ibu. Klu bayi yg admit, nurse akan mandikan di wad bayi.

5y ago

Sama².. Sharing is caring. 😊