Barang keperluan baby Dan mommy untuk ke hospital

Hi mommy semua, nak Tanya ape barang keperluan baby Dan mommy ke hospital? Perlu bawak banyak atau sikit sahaja?#firstbaby

1 Balas

Ikut sis je. Kalau saya,penuh 1 beg dengan keperluan diri dan baby. Paling penting kena ada:- *BABY 2 pasang baju lengan panjang 2 pasang baju lengan pendek sarung tangan dan kaki 3 pasang Tuala 3@4 helai barut Topi lampin 3 helai Pampers newborn minyak yuyi@kayu putih tuala utk bedung baby *IBU Baju utk discharge selipar barang kebersihan diri tudung(baik guna yg instant) maternal pad underwear stokin jaket( selalu dlm lb guna aircond) powerbank & handphone Bole je sis bawa lg kalau ada yg tak lengkap. pastikan baju sehelai,topi,lampin kain,pampers sehelai,sarung tangan dan kaki sepasang,dan tuala utk bedung baby disatukan dlm beg ziplock. jd bila baby keluar nurse bole ambil. Hospital tempat sy tak ada sediakan baju utk baby,jd mommy kena siap² awal. ni pengalaman sy bersalin 2 anak d hosp.

2y ago

ok sis @Noraijah Galius, terima kasih sudi share. sya bukan ape just nervous. cuz pertama kali.. dlm mase yg sama excited 🥰