Luahan

Untuk kedua kali saya keguguran.. Pergi klinik doctor dah sah kan adik dah takde heartbeat dan tak membesar seperti usianya 16minggu, tumbesaran adik sampai 13minggu je... Baby first pon sama, dah 4bulan mama berharap adik besar macam baby lain tapi allah lebih sayang kan adik... Adik nak ikut abang ye tunggu mama kat sana ye sayang... Mencari kekuantan untuk terus kuat..

13 Balas

takpa sis masih belum ada rezeki.. sabar yeaa.. nanti jaga pantang betul2 tau.. kalau sis hamil kali ke 3 nanti jaga betul2 tau.. sye faham perasaan sis sekarang.. sye pon pernah mengalaminya juga.. 1.kantung kosong 2.takde heartbeat (kalau sis rancang nak hamil sekali lagi.. makan folic asid awal 3 atau 2 bulan.. ) tapi sye fikir positif jee .. ni kandungan kali ke 3 sye.. sye tak bagi harapan 100% takut kecewa.. cuma Alhamdulillah sekarang kandungan sye dah 30w1d.. tukang urut sye ada pesan masa sye mula2 tahu hamil kali ke 3 ni.. dia bagi petua 1. trimester pertama lepas tahu jee hamil jgn bersama suami.. 2. trimester kedua boleh bersama suami tapi jarang2.. (seminggu sekali jee kalau sye) 3. banyakkan makan sayur n buah buahan 4. makan folic acid setiap hari n makan vitamin yg doc bagi dngan betul 5. jaga2 dngan makanan yg awk selalu mkn.. Alhamdulillah sye cuba akhirnya dapat juga sye rasa baby gerak2 dalam perut .. semoga baby n sye selamat n sihat sampai beranak nanti..

5y ago

Terima kasih sis.. Saya dah jaga makan semua kerja pon tak buat tak tahu mungkin ada salah kat mana mana.. Baby dah nak masuk 5bulan tu yang saya berharap sangat...

Allahuakhbar. Semoga awk kuat sentiasa ya. Jgn berputus asa. Yakin la, Allah akan bagi rezeki anak itu pada waktu yg tepat. Semoga dipermudahkan urusan awk utk hamil lagi lpsni ya. Jaga diri elok2. Pantang elok2. Jgn stress2 sgt ya. Allah syg kan awk dan baby 😊

Moga sis tabah.. Semua berlaku ada hikmahnyer allah nk bg yg lebih baik utk sis.. Mana tahu allah bg ank kembarr.. Amin..💕

5y ago

Insyaallah.. Aminn❤️

semoga tabah.. sy sept hr tu pn gugur 9w4d..alhamdulillah Allah trs gantikan br dlm bln tu gak.. skang dh msk 18w3d

5y ago

scan baby ni hr tu tarikh die cycle dr 13sept..gap dlm semgg je.. lps gugur hr tu pantang dlm 2 mgg sbb xperlu dnc..

Bersabarlah sis. I pun gugur. I xtau pun i pregnant sis. Belom dtg rezeki. Keep strong sis

5y ago

Insyaallah kuat

Takziah sis. Semoga dikurniakan zuriat tak lama lagi. Rest bg kuat badan dulu ye.

5y ago

Tula kena rehat bagi badan dah okey duli

Sabarlah sis..setiap dugaan pasti ade hikmah diseblknya

Moga sis sekeluarga tabah & kuat yer

Innalillahwainnalillahirojiun

Allahu smga sis tabah