11 tahun menati....

Thun 2020 Allah beri rezeki..mama happy Tak terkata bila dapat tahu yg dalam Rahim mama Ada adik....dok rahim mama dah 5 minggu 5 Hari. Allah je tahu betapa happynya mama saat tahu adik dok dlm Rahim mama...? Tpi gembira Tak lama,mama bleeding dah 5 hari,Hati mula risau pi Cari klinik Dan Dr bagi ubat kuatkan Rahim...tpi tetap gak bleeding walaupn x bnyak. Pagi tdi mama ajak abah pi hospital,x Kira macm mana mama kne jumpa Dr nk tahu pekembangan adik mcm mna...ikot bila scan Tak akan nampak kedudukan adik sebb umur adik Baru 5 minggu.. tpi rezeki mama boleh tgk adik mula terbentuk..tpi yg x best bila Dr cek mama,laluan Rahim dah terbuka..Dr takot klu mama keguguran???? mama sedih...risau.... Harap2 adik dapat bertahan hingga saat mama lahirkan adik...tolong la mama syg....bertahan la Tok mama.

26 Balas

Assalam sis.tahniah...trharu dgar 11 thun.sy yg tnggu 5thub lebh pon tau rasa hepy dia mcm mana inikan sis 11thun dgn bermacam asam gram ditempuhi..sy doakan smoga smoga baik2 je..byakkn zikir.dan staip kli selesai solat bacala ayat qursi dan hembus pd perut smoga malaikat mnjaga kandungan kite.amin..tu la sy buat slalu..

4y ago

Terima kasih sis bagi semangat Kat sya..harap2 BBY dapat bertahan

Ya Allah , semoga kak dan suami berpeluang merasai nikmat yg ditunggu² ini. Kalau boley sis ikhtiar jgn bergerak lgsung. Baring ja kerja sis.. nti nak solat n mkn pon di atas tilam. Cuba ya. Kawan sy try buat cmtu 2 minggu.. Alhmdulillah. Melepasi kndungan usia 3bln. InshaAllah. Akan makin kuat lg baby dlm rhm elekat.

Tahniah bnykkn berehat n jgn stress2 sngt mkn lah buah tin untk kuatkn rahim selalu amalkn Insya Allah minum jus kurma selalu yg penting bnykkn rehat hadkn berjln terlalu banyak jgn wat kije berat2 sngt tenangkn fikiran selalu jgn pk negtif sngt ok semoga ad rezeki insya Allah aamiinn

Bykkan rehat sis.. Lamenye menunggu.. Sedih baca.. Sis mkn vitamin.. Ikut btul2 arahan doc n nurse.. Insyaallah.. Sy doakan smoga sis n kandungan sihat hendaknya.. Bykkan berdoa jgk sis.. Allah Maha Pemberi..

4y ago

Ya sis skg tgh on ubat yg Dr bekalkan..terima kasih kerna beri semangat Dan nasihat Kat sy

Jgn byk goyang ya sis.. rajin bagi kemut2 spaya bole ttup balik laluan rahim.. sy pula yg risau ni takut apa2.. ☹ harap2 baby menjadi.. doa byk2 ya, moga Allah bantu selesaikan masalah ni.. aamiin

Jan terlalu letih klau keadaan cam tu .. relax jak , over excited pn lau boleh kurangkan ... doa byk2 spya baby kuat 9bulan d dlm tu 😄

doa doa doa.. Doa itu senjata kite sis. Dan paling penting,jaga diri. jgn terlasak buat keje,kalau x larat rehat je. jgn paksa badan buat keje.

4y ago

in shaa Allah.. moga Allah lindungi sis n ankk 😊

Semoga baby n sis dpmudahkn... Sis rajin2 mkn asid folic.. Smoga rahim sis kuat.. InsyaAllah Ada rezki Allah kuatkn baby utk sis n suami

4y ago

Alhamdulilah setakat ni sy Tak pernah tinggal asid folic sis

Akak sy kn sis dorg jahit pintu rhim smpai ckup 36week dorg bkak blek,alhamdullilah skrng ank dy dh nk msuk 3 org

Bedrest sis. InsyaAllah. Kami semua doakan sis n baby kuat. Amalkan zikir ni ya