Cemburu dengan adik ipar

Assalam. Maaf nak tanya. Normal ke ya kalau saya cemburu dengan adik ipar? Bukan apa, husb n adik ipar kerja satu tempat yg sama. Adik ipar memang tiap² hari balik pukul 8 malam. Husb pula balik pukul 4 petang. Kalau dia tak penat, dia ot. Tapi tula, ada satu hari tu, saya mintak dia balik awal sebab ada hal, ada je alasan dia bagi. Pastu katanya nak balik sekali ngan adik dia. Bila tiap kali adik dia cuti, pandai pula balik awal tak payah disuruh. Kadang tu rasa macam saya ni bukan bini dia. Rasa macam dia lebih pentingkan adik dia. Bukannya selalu mintak dia balik awal. Saya cuma mintak dia balik awal bila ada hal je. Dah tu, kalau adik dia cuti, ajak saya jalan² malam tu tapi bawak adik dia sekali. Hmm, takde privacy langsung. Dah la duduk sebumbung. Adiknya pun macam takde common sense. Dah bagi hint banyak kali kat adik dia pun, macam takde apa² je. Jenis tak paham ataupun buat² tak paham, saya pun tak tahu.

4 Balas

kes kita same..duduk sebumbung pastu xda privacy..i feel you mommy 🤜🏼🤛🏼 suami lebih berharap pada adik dia dari bini sendri. nak mintak tolong ape ape terus direct adik dia. tak bincang dengan bini dia ni. kita bini kot, mesti la kita nak tolong laki kita. jawapan suami xnk susahkan saya. dia yang xnk lepaskan adik dia kua rumah ni sebab dia nak mintak tolong pape mudah. adik dia boleh harap. lahhhh macam tu pulak. harini saya dah sekolahkan suami. katanya dia nak hantar adik dia balik duk rumah mak ayah mereka.

tak tau nk ckp mcm mna .. kalau sya tempat awak pun sakit hati sgt .. kalau awak dah luah kt suami . suami pulk backup adik .. mengamuk saya . suami awak masih tak faham tanggungjwb dekt isteri .. kena ada orang yang nasihatkan orang yang dia hormat ..

awak pernah luah tak kt husband bab ni?, maybe diorg mmg rapat dari kecik kot sbb tuh mcm tuh, da jadi terbiasa. tapi dia tak bole la mcm tuh, da kahwin kan. kena la faham situasi dia, cuba kalau adik ipar pun kt situ ,apa perasaan dia kalau kena juga.

1y ago

mcm sy wak lepas besalin suami meninggal ... kalau awk jd sy takan awk korek kubur suami kan.. emmm be strong u can do this

better cakap depan2.. bg dyorg dua tahu