Urgent

Tolong tolong.. Sy dah 8hari lewat period.. Upt masih kabur masih sama mcm hari pertama lewat period.. Kenapa ye? Ada baca mungkin kandungan bermasalah 😭 ataupun chemical pregnancy ataupun salah satu petanda ectopic 😭 sebelum ni ada sejarah doktor suspect luar rahim tp tak nampak dekat rahim dengan luar rahim cuma beberapa hari lepas tu sy turun darah semulajadi.. Ada yg berpengalaman mcm sy? Mohon bantuan semua 😭

10 Balas

sy pun mcmni masa check, kabur tp nk kepastian sgt2 sbb dah 2 kali gugur. nk ambil langkah jaga2. pegi klinik scan x nampak apa tp doc suggest check kehamilan dgn bacaan darah. alhamdulillah selepas dua hari klinik call suruh dtg sbb nk reveal result. pregnant tp di peringat awal. sbb tu kabur and x nampak bila scan. doc suruh dtg lg 2 minggu utk scan. Alhamdulillah nampak dah kantung and janin. skrg sy dah 17 weeks doakan sy selamat lahirkan zuriat pertama ya semua setelah 2 kali keguguran 🙏🏻

Kalau line samar..cek hari2 pun itu juga x naik2 2 line..ada kemungkinan ganguan hormon..klu g klinik dia kata negatif..allah..doa banyak2 puan..in shaallah ada rezeki kalini🤲🏻

Sama mcm sy.. Hari ni dh hari ke 9 lewat period.. Smlm hari ke 8 delay sy prgi klinik cek upt & scan.. Negatif.. Mudah-mudahan ada keajaiban utk kita timang cahaya mata.. Aamiin...

2y ago

semoga dikurniakan zuriat untuk sis dan suami, amin .. tlg doa Kan saya sama ye baru nk masuk 7 week, semoga dipermudah kan segalanya...

Cuba letak sekali gambar upt tu.. klau pregnant upt akan makin terang setiap 2 hari. Lewat 8 hari sepatutnya dah terang bederang dah. Klau etopic sekali pun upt tetap terang.

4y ago

Klinik sakit puan swasta dah try? Maybe boleh scan sekali. Klau rasa was2 boleh try buat blood test kesan hormon hcg. Bleh buat dkat lab test luar mcam BP lab apa semua tu.. klau boleh tunggu, repeat test dlm 2 minggu tgk makin terang. Kot hari subur& persenyawaan lewat dari tarikh sebenar ke.. Klau chemical pregnancy memang takda solution sbab tu masalah pada benih yg tak sempurna.

Tggu 2minggu sis..then check balik upt tu..

scan je dulu. Sy 5 week dh scan.

Hi sis, sekarang mcm mna ya?

Sampai skrg masih sama warna

In shaa Allah ada rezeki utk awk

4y ago

😢 Saya takut sangat.. Suami pun berharap betul pregnancy kali ni 😭

Sama je cmtu..