Loya yang teruk

Tolong saya.. Saya menghadapi loya yang amat teruk sehinggakan nak minum air pun rasa tak boleh telan.. Saya tak kerap muntah tapi loya saya jenis yang berpanjangan.. Apa perlu saya buat.. Nak mkn dan nak minum pun x lalu?

2 Balas

Cari buah sis atau dried fruit macam apricot kering tu atau berry kering. Atau beli kacang almond kat kedai kek, then bakar dalm 20-30 minit biar sejuk buh dlm bekas buat kunyah2. Jgn biar perut kosong. Makanan tu sgt bkhasiat utk kandungan juga. Saya pun mcm sis tp tj je yg sy mkn dan xmuntah.

5y ago

Tq sis.. Will try...😊

Kesabaran sis..tu je yg dpt membantu kita buat masa ni..sya dah lalui😀..skrg 27week dah..sihat dah..doc pun ckp tu hari..there only can help u is patience.

5y ago

Ok sis.😉just sabar ya..kuatkan diri..pasti boleh punye..