Alahan teruk

Saya baru masuk 6 weeks tp alahan teruk. Asyik loya dan muntah. Xlarat nak bgerak. Makan pun sikit, minum air putih pun loya. Seharian baring ja sbb tak larat langsung begerak. Klu mcm ni apa kena buat. Takut x cukup nutrisi pulak

6 Balas

Kalau dah sampai xlarat better terus pegi hospital. Saya pun mcm sis teruk gila alahan muntah2. Minum pun muntah. 3 kali kena warded sampai trauma. Tiap kali check air kencing mesti sangkut ketone. Sis boleh pegi hospital xpun amik drip dkt klinik je.

Saya pun macam tu jgk masa awal2 pregnant. Blh makan buah jer seharian tu. Air pun xblh minum masa perut kosong.saya perah lemon baru ok. Saya kena makan buah/kurma baru blh minum air. Nasi kena makan sikit jer tapi kerap.nanti xkena gastrik.

cuba minta dgn doktor ubat tahan muntah. veloxin nama dia. sy masa 1st trimester memang doktor bekalkan ubat tahan loya tu . tpi kdg muntah jgk haha

Try makan buah buah. Makan sikit sikit. Kalau muntah teruk rasa dehydrate tak larat sangat better pergi hospital.

pegi hospital sis,sya dah 2x admit ward psl hyperemesis ni

kalau sampai rasa lembik. pergi hospital. drip air.