Loya tapi tak muntah

Ada tak mommies yg rasa loya tapi tak muntah pun. Just rasa tak lalu nak makan n rasa mcm mual. Tapi tak muntah.

9 Balas

Sayaaa lahtu. Mual mual tapi tak muntah. Actually boleh je nak muntah tapi saya cuba elakkan sbb tak larat nak makan lagi kalau dah muntah. Perut kosong lagi cepat rasa mual. Saya ambil duphaston. Mungkin punca ubat juga yg buat saya mual

sama. Sy 6 weeks pregnant anak Ke 3..mmg akan rasa mcm tu..biasa dh masuk 2nd trimester baru hilang rasa mual nak muntah tu..mkn pun tak lalu dn asam perut

Saya pun loya tapi x muntah. Makan tu saya cuba jugak makan walaupun lepas tu rasa loya. Saya first pregnancy.

Sama. Kadang2 loya datang saya akan terbatuk sikit x pasti tu tindakbalas diri utk overcome loya atau apa.

sama sy pn tgh rasa mcm tu. masa anak sulung loya n muntah2 teruk. yg kedua ni loya mual tp x muntah

saya😭 pastu xlarat kena baring ja. klau duduk rasa mual2 dah😭

ada. saya tengah alami. loya tk muntah n sakit kepala sgt².

saya pun sekarang rasa mcm tu.

Ada . Tengah alami sekarang