Salam sy nk tny pngalaman ibu2… sy prgnant 7week ad kluar darah mcm ni spotting ke bleeding?7hari dh

Tolong ibu2

Salam sy nk tny pngalaman ibu2… sy prgnant 7week ad kluar darah mcm ni spotting ke bleeding?7hari dh
8 Balas

normal kalau keluar siket² macam tu di awal trimester. pastikan sis banyakkan berehat. ambil makanan sihat. jangan ambil makanan mentah/yg tidak dimasak dgn baik. jangan lupa ambil asid folik ye,kalau belum bukak buku pink.bole beli kat farmasi. bila dah bukak buku pink,nurse akan bagi ubat lain,so asid folic dah tak payah makan. tapi,kalau darah tu keluar banyak dan berketul²..cepat² ke emergency hospital ye sis.

2y ago

mommy : Alhamdulillah okey sis. sekarang anak sulung saya tu dah 8 tahun 🥰.

Baik pergi hospital terus puan. Ape ape berkaitan keluar darah spotting semasa pregnant kene cpt pergi hospital untuk check. Docter kk pun dah pesan mcm tu. Semoga dipermudahkan urusan puan semoga baby dan puan sihat sentiasa 🤲🏻❤️

Saya pun macam ni dekat 2 minggu. Alhamdulillah skrg 7w dh nampak jantung baby. Semoga baby kita membesar dengan sihat dan selamat sehingga saat untuk melahirkan. Aaminn

2y ago

Alhamdulillah sy harap pn sy ad brita gembira mcmni jgk 😊amin🤲🏻semoga kita semua dlm lindungan Allah slalu..

Awk pergi lah hospital terus. Check keadaan kandungan awak ok ke tak. Doktor kk bagitahu trus pergi check kalau ada darah (gumpalan atau spotting).

2y ago

Thank you awk.. semoga awk dimurahkan rezeki slalu..

ni org panngil spotting .. kalau bleeding ni kluar darah yg bnyk sampai kena tukar pads sehari berkali kali

Sama macam saya. Saya dh 4 hri kluar darah mcm ni. Dah refer klinik, kantung ok je. By the way saya 6w

2y ago

Awk dah berapa hri bleeding?

Saya tengah mengalami skrg..saya baru 5 minggu..anak no3..anak pertama dgn ke2 x pernah terjadi macam nie

2y ago

Ok👌

normal