Bleeding

Ada x yg ada pngalaman bleeding time prgnant? Sy dah 12weeks n tibe² pagi td ade kluar darah sikit.. Is it normal atau mcmna? Sbb x sakit pun.. Risau pulak ?? anyone?

13 Balas

Saya pernah bleeding masa kandungan memasuki 4 bln..cuma keluar spotting tp saya terus ke hospital..mujur allah gerakkan hati saya ke hospital..sbb lps saya admit wad..saya sakit yg amat sgt di bahagian perut..rasa mcm nak bersalin..memulas perut. Saya baring je sbb nurse x bg bagun dr katil..esknya pi scan n doktor kata baby still ada..jantung baby ok..n suruh saya jgn terlampau buat kerja berat n jgn kuat bergerak masa tu..saya rest je..takut ape2 jd kat kandungan saya masa tu..skrg anak dah umur 9 tahun..alhamdullilah..

Sakit ke tak sakit ke , selagi kuar bleeding kena gi hosp.. nnti doc akan check dri semua segi.. Sy spotting dri 12w..ada hematoma subchorionic ..takungan darah beku lebih kurang 3cm..sy spotting sampai sy 16w ..hati sgt2 risau ..setiap minggu sy akan ke klinik swasta utk scan ...kandungan 16w hematoma sy dh makin kecil menjadi 1cm..nk tggu appoiment hosp 1 jun 2020..sy byk bedrest ..sentiasa . Bgun utk mkn dan ke tandas shj..mane2 mmy yg ada bleeding @ spotting cpt lh ke hosp..

4y ago

Kdang sikit kt pad , kdang pad bersih tp ada masa buang air kecil.

Sy bleeding fresh blood masa 10week dan trus ke hospital.. xsakit dan xsedar pun darah tu kluar.. Doc scan baby okey n check bukaan guna muncung itik tu alhamdulillah okey. Then doc bg duphoston utk kuatkan rahim.. lepastu xde bleeding dah . alhamdulillah sekarang dah 19 week. Sis pergi hospital trus ya kalau bleeding. Nurse KK sll pesan stiap kali prgi checkup 😊

Bergantung pada badan puan... Mcm sy 11 week..waktu malam ad bleeding skit.. Mule2 keluar coklat2 je.. Puas tye kawan2.. Atas nasehat kawan pagi tu terus g KK.. Kk terus buat surat suh g hospital.. Sb scan da xnmpk baby.. Kne g hospital scan dr bawah. Tbe hospital doc scan kantung dh xcntik doc sah kan gugur.. Tp biar darah turun sendiri.. Baik g hospital segera...

Kena jumpa doktor juga sis walaupun darah keluar sikit2. Kita taktabu baby dalamtu macam mana. Saya misscarriage 5weeks haritu bleeding 4 hari , pergi klinik doktor check baby dah kebawah. Terus dia keluarkan je. Take care ya sis.

Saya pun kerap bleeding, and selalu juga keluar spotting sikit2, Alhamdulillah baby saya okay. Tapi bila bleeding banyak saya akan jumpa doctor.

puan . kn sepatutnya berdarah sikit calit pun kene gegas ke hospital 😅 normal things yg tidak perlu tanya . terus bertindak

dinasihatkan utk berjumpa doktor atau sonographer utk check keadaan kandungan di dalam. Bleeding macam period atau spotting?

sikit ke byk kluar darah better p jumpa doktor utk cek keadaan kandungan...semoga semuanya baik2 sahaja...

Better segera ke hospital. Tak normal tu sis. Semoga dipermudahkan urusan dan selamat semuanya ye. Aamiin