Sootting setiap bangun tidur

Hi sy skrg dh 6week,sy nk tnya ad tk ibu² kluar spotting mcm sy ni..sy dh mkn ubat duphaston (kuatkan rahim)tapi ttp kluar jgk..darah tu kluar waktu sy bngun tidur..kdg² tgh hari pun ad jgk..hari ni dh masuk hari ke 5..skrg sy nk bjalan lama² pun sy tkt..klu spotting mcm ni bahaya tak ye??ni gambar spotting setiap pagi sy bgun tidur..😥😥

Sootting setiap bangun tidur
2 Balas

sy mcmni masa 7weeks dan 10w sy bleeding ye drh ketul2 keluar . teruskan makan duphaston smpai habis . bedrest . ini sgt penting . jgn bnyk gerak . kalau berkerja .. minta cuti . masa sy mcmni . sy mkn duphaston , sy bring je atas katil , nk bngun pun utk mkn , p tands apa smualah . kalau tak penting sy duduk je . air apa smua sy letak betul2 tepi katil . sng nk cpai . kalau awak makan duphaston tp awak tak bedrest . tak boleh jgk . kk mmg tak layan . lgikan hosp . sy first pregnancy bleeding p hosp dia kata normal lahh masih bru . dan sy gugur ye . 8 hri sy bleeding . doc hosp mmg tk bg ubat .siap suruh sy blk . second ni , sy p swasta .dpt ubat . doc suruh sy rehat . alhamdulillah . 7bln da skrg . trimester 1 awak kene extra berjaga2 okay . semoga kandungan awak baik baik je. kalau ubat duphaston dah abis tp masih still spoting . pergi lagi klnik okay . jgn biarkan . spoting kdg tak normal . mintak doc beri nasihat . ikut je nasihat doc .

10mo ago

betul..sy ad mintak ubat dkt kk doc ckp tk blh bagi sbb tk buka buku lagi..n misi pun tk bagi buka buku lagi sbb soptting dia tkt kandungan tk jadi..trima kasih sis sudi bls pertanyaan sy..semoga dipermudahkan sgala urusan kita.

awak pergi klinik tak?, ada stgah org ckp normal, ada stgah tak. mcm saya dulu pernah jadi juga, tapi pergi klinik dpt ubat n then hilang da. so maksud spotting mcm ni tak normal utk saya.

10mo ago

sy kluar spotting slps sy prgi scan,esk tu sy ad pergi blk dkt klinik sama doc cuma bagi ubat duphaston je,tp smpai harini masih kluar lagi..dan sy dh pergi kk,nurse kk pun xleh nk buat ape,nk buka buku pn dyorg tk bg lagi sbb sy kluar spotting..