ada x tips menghilangkan kencing manis?

Tolong bagi tips menghilangkan kencing manis semasa mengandung ??

7 Balas

Sis sangkut masa pregnant atau sebelum pregnant dah ada kencing manis? Macam sy,sangkut masa pregnant,bila doc cek darah 3 kali cek, Alhamdulillah doc kata tak ada,cuma masa pregnant je ada. Sis jaga makan n minum je. Kurangkan pengambilan manis,gula semua. Banyakkan berjalan kaki 15-30 minit tiap hari,klu kandungan dah kuat tau. Amalkan air barli kosong. Sy amalkan tu je masa pregnant,BSP pun doc suruh buat sebulan sekali je. Coz semua ok je doc kata. Now tunggu hari nak bersalin je ☺

4y ago

Untung la result cntik kne buat sebulan skali..kmi sini result cntik ttp kne buat bsp 2 mnggu skali..klau result x cntik 1 mnggu skali..hncur jrindok cocok

Hrtu sy bace pasal air kelapa.. Tips utk kencing manis.. Minum air kelapa perah limau nipis.. Xtau lah menjadi ke x.. Sbb sy baca je xbuat pon..

If bacaan xtinggi just control makan.. sy yg 1st preggy on diet control... tpnyg ketiga ni kena insulin... bertabah la 5 bulan kena hadap

4y ago

Lepas warded hosp, terus kena insulin..

Berdiet j amalan ye.. kurangkan Manis.. susu amik yg low fat ye..

kalau sy, sy bykkan mnum air suam then byk makan sup2 sayur

consume mnyk kelapa dara ibu(mkdi)

Follow...