Firsttime ada kencing manis

Saya nak cerita sikit pasal kencing manis Saya mengandung kali ni ada kencing manis, Anak 1, anak 2 ,xdk kali ke3 ada ,tinggi ka 7.5.. Ada x tips kurangakn kencing manis

3 Balas

gdm on diet ke sis? kne jaga makan..kerapkan mnum air kosong , nak2 lg hari bsp.yg manis2 blh je makan, tp berpada2 la..bukan sepanjang hari makan yg manis saja..mnum air kosong banyak2,kencing pun banyak,kerapkan bergerak mcm buat keje rumah,bacaan cantik la..sy klu hari bsp biasa x keluar g mana2 pun sbb tau akan kurang mnum air dan kencing..mmg sibuk kemas rumah, air kosong jap2 mnum..hehe

2y ago

betol saya pun bt kja..sibuk taknak bagi ingat yg manis2 sebab terkejut x pernah ada pun tiba2 kali ni ada..tula 26 dan 27 ni kena bt bsp..

darah kedua 7.8 &ke atas bru sah gdm... sbb sy hari tu darah lepas minum air gula sangkut 7.8 dh sah gdm

2y ago

ye ke... sis jaga badan ye..... harap baby n ibu sihat🥰.... sy skrng pun gdm on d/c

Jaga pemakanan, exercise. 🥹

2y ago

setakat ni terkawal lagi,exercise mmg kena sis hehehe sebab saya ada anak autism sorg kat rmh ari2 dia bagi ibu dia bt kja....tula kali ni dia bagi ibu dia merasa ada gdm.