Kencing manis ketika pregnant

Assalamualaikm sy nk tnya ada x ibu2 kt sini yg ada kencing manis ketika mengandung?ada pape tips x? #1stbaby #bantusharing #seriusnanya

2 Balas

saya ada baru i dpt distarge sbb admit 1 minggu sbb overt dm in pregnent maksudnya kencing masa kandungan i dpt ambik skrg insuline dr bagi ubat tapi i tak mkn sbb ubat cepat effect kidney kita dan bby jadi i ambik insuline saje blh mkn apa u nak tapi kena jaga kalau 1 hari mkn ice cream tu dh jangan lagi mkn mknn yg gula jgn mkn kerap mknn gula kena ada gap baru blh sihat utk bb and kita pun ok sentiasa cek sugar machine kalau ada tidak pergi farmasi cek sbb kalau kita tak terkawal gula kita nti masa bersalin bby ada prblm dr kata tapi tade laa yg semua benda dr kata tu jadi doa kpd tuhan elok tu je mesti tuhan ada mknn pun jaga skit ok sis

Cuba amal kan makan peria