baby 10month nak ajar minum susu botol

Tolong ajar macam mana nak bagi dia botol susu .. Sb slama ni susu badan je . Ingat nak bagi campur fm tapi dia tanak botol susu dia tolak . Saya dah belikan dia botol susu biasa dengan botol jenama avent . Saya tak tau anak saya taknak botol susu atau tak suka dengan rasa susu formula .. Jenama susu similac

13 Balas

baby sy pun tolak kalau bg susu fm, masa awal² lahir dulu nurse bg enfagrow, bila habis sy try bg enfalac tp baby mesti tolak siap buat muntah so sy tukar lactogen baby minum pastu kakipar suggest bg nanpro sbb anak dia minum okay tp baby tkngam, baby berak tahi hitam je then tukar balik lactogen, ngam sampai skrg wlaupun sehari cuma bg 2/3 kali sbb dia lebih prefer bf, tapi bila sy tinggal dia dgn kakak elok je minum susu fm. try botol susu tommee tippee. mahal sikit tapi for me okayla sbb puting tommee tippee macam mommy punya and takkeras macam avent. tapi klau susu. sis kena try and error. lain anak lain ragam. yg penting sis beli packaging kecik so tkde lh membazir. or cuba sis tny ur mom. masa kecik susu fm apa yg sis minum. mcm sy mmg masa kecik my mom bg fm lactogen.

4y ago

tkpun sis bagi dia susu badan sis tapi letak dlm botol. buat selang seli. cth; 2 jam susu sis lps 2 jam susu fm then 2 jam susu sis lak. ni cuma cth je. sy tksure anak sis minum brapa jam sekali. mcm baby sy mmg every 2 hours. goodluck kayy