Tips ajar baby susu botol

Assalamualaikum macam mana ye nak ajar baby nyusu botol ? anak saya umur sebulan lebih tapi taknak susu botol . Bila bagi susu botol dia tolak . #firstmom #firstbaby #pleasehelp

9 Balas

Cabaran sebenarnya bila Kita nak masuk kerja Dan nak ajar baby botol susu. Saya pump ajar isap botol sambil menyusu saya Tarik perlahan saya masukkan puting botol susu selama 2 minggu saya train. Alhmdllh baby blh menyusu. Susu badan saya pump bermula pantang saya dah start pump susu

Waalaikumsalam. Memang kena banyak try bila nak bagi susu botol. Mommy boleh try bagi sekali dua selebihnya bagi df pun boleh. Cuba bagi puting yang seakan nipple. Puting yang wide neck juga. Moga dipermudah

Baby saya pun sebulan lebih ni pandai tolak botol pastu minggu lepas saya beli pigeon wide neck. Dia tk berapa nak jugak tp saya bg masa betol betol dia lapar. Hisap jugak boleh la

Anak saya hari ke5 dh guna botol sbb jaundice. Susu bdn tk byk sgt masa tu. Myb boleh cube pakai botol susu pigeon. Puting botol tu lembut

macam anak sy pulak dah bg puting botol terus taknak direct mnyusu badan 🥹

Cari puting botol yg baby nak, mirip puting ibu, try NUK 0-6 S

kena Cari puting yg baby selesa baru dia nk.

Slim neck paling sesuai untuk nb

v j k knjv