Ajar anak botol susu

Anak tolak botol susu.. ajar mcm2 cara dah tetap tak nak susu botol.. botol apa ibu guna untuk anak yang tolak botol susu.. boleh share pengalaman x.. Saya dh guna mcm2 jenama..

3 Balas

Bg pigeon wide neck sis. Awal2 dulu ank reject botol. Trick dia pam susu letak dlm botol lama nk pulak hisap. Tukar fm tknk hisap. Kita nya mikir kena tukar susu kot tp tk dan tukar susu tukar pigeon terus elok hisap. Satu lg, suruh pak dia bg. Suruh org lain tlg kasi lg dia nk minum. Few days dia dh biasa, kita suap botol pun dia terima.

5mo ago

Tk sampai seminggu. Lps feeding tggu 30min-sejam bg fm.

anak akak dah nak hisap susu botol ke belum? sy pun ank taknak hisap susu botol. sy pkai piko bello tu

Sy guna pigeon. alhamdulillah baby okay. anak umur berapa tu?

8mo ago

7 bulan skrg.. macam2 dh bg.. try yg piko Bello pun x nak.. bg yg Avent pun x mau.. mcm2 jenama lagi.. dia tahu je Saya bg dia botol.. ngamuk2 ngis..