Baby 9 Bulan

Mummy nak tanya , anak saya nie df nanti saya dah start nak pratikal . Saya nak ajar anak saya guna botol untuk minum susu tapi dia tak nak dah guna botol . Dia lebih suka guna botol yang straw . Saya ada belikan susu formula jenama Frisolac & s26 tapi dia tolak susu tu tak nak pun. Sebab kalau saya nak pam susu dh kurang dh tak banyak mcm dulu . Mummy ada cadangan tak? susu apa yang sesuai untuk ajar baby saya minum susu guna botol. #firstmom

2 Balas

Susu formula kena try and error. Boleh cuba dengan paket yang paling kecil. Kalau anak dah taknak botol susu, boleh teruskan dengan straw bottle. Minum susu guna straw bottle anak tolak jugak ke?

4mo ago

Bergantung pada brand susu formula yang awak nak cuba. Ambil yang paling kecil untuk suatu brand yang awak nak cuba tu. Dah cuba minta bantuan suami atau ahli keluarga yang lain untuk bottle feed baby?

cuba dgn yg murah dlu pun boleh mcm dutch baby/dupro .. kalau tk serasi kena tukar .. try n error

4mo ago

Okay saya try susu nie .