me with my journey pregnancy

today is 6wk 5dy lewat 2 minggu dari weeks asl sepatutnya dh 2 bulan, sepanjang journey mmg byk ujian awal pregnancy 4wk bleeding scan doc kata missed miscarriage then tk sedap hati scan dua tiga kali ada lagi kantung cuma kantung kosong tapi still bleeding, until 7wk bleeding teruk pergi klinik doc kata dh tk kantung then refer hospital scan ada kantung cum kantung kosong!! then masuk mulut itik doc jumpe ketulan dalam pangkal rahim!! doc keluarkan time tu jugak tak sakit cuma ngilu doc pun tk pasti itu apa doc kata mybe ketumbuhan or cancer!! time tu rase sedihh sgt tapi doc kata kantung dlm rahim lagi cuma kosong tk nmpk baby!! so doc kata bleeding mmg ketulan tu & doc bgi appointment sebab nk tahu ketulan tu ketumbuhan biase or cancer!! nd bagi masa dekat kandungan!! sebab waktu scan doc kata baru 5wk and untill now bleeding sporting!! semalam tk pergi scan swasta Allah rase sebak sebab dh nmpk baby & ada hearbeat!! sebab ingt dah tak ada harapn rupanya dia baru nak jadi🥹!! lama menanti tunggu pogress janin🥹 doakan saya & baby untuk keputusan hospital 9/8 sama ada ketumbuhan or cancer servik🤍🦋

1 Balas

Same situation 🥹 Awal 2minggu sebelum bleeding sehari and stop lps makan duphaston. Time tu mmg ikut lmp 6w je. Next 2 minggu sekali lagi scan rupanya 5w1d. Result scan sama macam kat kk. Seminggu kemudian bleeding again pergi pac. Ada radang pangkal rahim and bleeding banyak sbb buat papsmear. Seronoknyaaaaa dapat tengok heartbeat dia kelip2 and boleh dengar time tu 😭 sekarang still tgh bleeding and bedrest je. Still on duphaston sekarang. 31/7 ni pergi kk scan lagi sekali hopefully boleh terus buka buku.

2mo ago

yess the best feeling bila finally dpt dengar jantung nmpk janin dlm kantung!! doc pesan sepanjang bleeding or dh stop jgn bersama takot nanti lagi teruk!! semoga urusan awak dipermudahkan❤️