Mentua Pengotor Suka Cakap Kuat

Title agak biadap tapi macamtu la hakikatnya😞 Saya lepas kawin duduk dengan MIL. Entah la mungkin sebab kita membesar dengan keluarga yang jenis serba pembersih setiap pagi weekend akan kemas rumah, kalau weekday lepas balik dari sekolah (sebelum kawin)kemas rumah, basuh baju kotor semua. Tapi MIL saya ni tak tau, dah la dapur dia busuk🙂 peti ais dia jangan cakap la.. bersepah gila kalah kedai mamak punya kotor😂 saya tak stress pergi kerja tapi stress nak balik kerja sebab nak kene hadap rumah yang busuk and bersepah😭 saya pernah je kemas peti ais MIL, tapi bahagian pintu sahaja itu pun sekejap je lepastu kotor balik dengan rempah yang lepas bukak tak ikat, main lempar je dalam peti ais😭 Banyak kali cakap dekat husb tak tahan, tapi saya berlapik la cakap penat balik tengok bersepah bagai..husb pun nasib faham🤧 dia kata tak apa nanti ada rezeki kita duduk rumah sewa. Last luahan, saya tak tahan sebab anak saya masih 3 bulan, kdg barang anak bersepah tau, saya dh lipat baju anak dalam box elok elok tapi datang MIL habis bersepah baju anak saya + dengan barang barang anak🙂 okay second last😂 MIL saya ni suka menjerit, bukan menjerit marah tapi dia jenis cakap terjerit jerit, KAU RASA TAK KE SAKIT KEPALA HARI HARI DENGAR DIA CAKAP DENGAN VOLUME LEVEL TARZAN😂 saya pula membesar dari keluarga yang jenis cakap volume biasa je memang stress

1 Balas

Beza sangat Berbeza kan? Kalau saya pun tak tahan. Saya doakan Allah kurniakan kemudahan buat puan, suami dan anak pindak keluar drpd rumah tu secepatnya🤲

2mo ago

Ye saya kadang sampai tak boleh brain macam mana la dorang ni boleh hidup dengan bersepah macamni🙂