36week masih tak kemas baju hospital.

Penat sangat kerja 7 pg balik 6 ptg.. Balik rumah masak, uruskan anak yg 1 tahun 5 bulan tu.. Kemas rumah setiap hari sbb jenis tak boleh tengok rumah bersepah, basuh baju setiap hari..kadang2 mengamuk sebab terlalu penat..

10 Balas

Saya pun mcm puan, kerja dan ada anak 1 tahun 2 bln. Skrg dah 37 weeks. Saya dulu pun mengamuk sbb penat sgt. Tp bila fikir balik, mental kita lebih penting. Bila saya terlalu penat, saya akan tidur je. Saya takkan buat kerja rumah dan alhamdulillah lama2 suami mcm baru tersedar yg isteri dia ni sebenarnya penat. Bagi saya, lagi kita kerah diri kita, lagi kita penat lagi tak elok utk mental health kita. Puan jangan paksa diri nak buat kerja rumah

Sy pun tak kemas apa lagi sbb anak dah dua orang, memang letih hari2 even suri rumah je pun. Basuh baju baby pun tak lagi, barang2 banyak tak complete. Makin ramai anak, makin malas rasa nak packing sbb malas dan penat lain macam 😂

congrates mummy, berjaya menjaga toddler dan bekerja, sdgkan tgh pregnant.. sy salute dgn mummies yg kuat ni masyaallah. Terus terang dgn suami, ikutkan mummy dh kene start rehat, sbb bila2 boleh sakit. take ur time 🫶🏻

puan. pls adakan masa utk diri awk sendiri. ada kan rehat utk diri sendiri. jgn stress sgt. jgn penat sgt. sy ada pengalaman sblum ni.baby ikut stress hujung2 emergency czer. jaga diri ya puan ♥️

saya faham perasaan awak tu. sampai nangis jadinya kan. banyakkan rehat dan buat mana yang termampu. husband pun main peranan juga. luahkan dkt dia, minta tolong sama sama buat kerja rumah juga

Kalau suami ada dekat rumah dan bukan PJJ, cakaplah dengan dia "tolong jaga anak, kita tapau makanan je, rasa badan penat sangat-sangat dengan beg hospital belum kemas lagi."

InshaAllah puan. semoga dipermudahkan. jom kemas sikit2. nak jumpa buah hati tak lama lagi 🥰

Dah boleh kemas puan, bila2 ja boleh sakit tu. Take ur time. Mungkin perlu bercuti awal sikit.

Relax mommy jangan force diri. Kalau dh nak mengamuk tu, rehat lah. Mommy teruskan kuat.

mg dpmudahkan segalanya Allahuma aamiin