Breast Bengkak

Any tips tuk hilangkan bengkak breast.. Da tuam ai suam da pam still ta hilang bgkak kat ketiak sakit sgt na tdoo

7 Balas

Mcm sy ritu nurse suggest gune btl air kcik letak air pns dan tuam tp ximune dgn sy...dgn mil suh buat cr org dlu2 gune sikat...tp dh try xleh juge..last2 sy gune batu tungku yg kcik ni pnskn gune torch..lepas tu tekap dkt kwsn yg bengkak slow2.. smpai bengkak hilang...lepas tu cpt2 pam..tungku ni pn blh gune tuk tuam perut bby juge tp kena alas dgn kain bg rs suam bile tuam dkt bby esp bile bby dh tanggal pusat.kalau sis nk bli yg mcmni dkt shopee ada jual.. 😉mg d pmudahkn segalanya..aamiin

Sis Mandi air suam2 panas smbil urut.. nurse ada ajar cara perah susu.. boleh tengok google.. sy smpai tk tahan sakit terus dtg idea.. cari kain cotton agak2 mnutup penuh ruangan bahu ke perut.. iron kan kain tu..tekupkan bahagian dada.. InsyaAllah.. susu menitis2 dan boleh cuba perah.

Kena pam sis. Kalau tak nanti melarat. Dah melarat nanti jadi lain pulak. Nak tunggu anak direct bf susah. Pam je sis. Susu sis tu meriah tu. Urut pun membantu jugak tapi urut ada caranya jugak.

Sy sllu hasapi bnda ni tpi caracsy bagi bayi mnum kat susu yg bngkk yu smpai hbis..mmg baby kerap mnyusu..alhmdulillah bengkak surut ceoat sngt

Urut time mandi air panas, pastu cepat cepat pam. Ini cara saya, sebab saya pernah buat mcm ni dan dia ok. Dan kena pam selalu.

4y ago

Ya betul

Try guna sayur kobis. Tekap guna kobis tu

Try tungku..kalau ade😊😊