Susu banyak. Bengkak.

Hai. Mummy semua. Boleh bagi tips mcm mna nk bgi hilang bengkak breast dgn bengkak bawah ketiak. Sakit sangat. Dah pump. Baby pun susu setiap 2jam. Tpi still bengkak. Tpi tk bocor pulak. Sakit.

2 Balas

Hi mommy. Mungkin puting tersumbat. Cuba mommy guna cara marmet. Boleh google macam mana cara nya. Lepas tu tuam dengan air sejuk dan air panas gilir². Memang makan masa nak elok. Boleh pergi check dengan doc (kalau bab ni saya selesa dgn doc perempuan) nanti doc check dan bagi antibiotic.

sis kalau da kerap bengkak,better jangan pump sebab lagi sis pump lagi akan jadi bengkak..Jadi buat sementara nie sis perah susu guna tanganje,sambil2 tuu bolee tuam tuala panas sambil urut2..