Minta tips

Tips hilang loya dan pedih ulu hati please... Dah 35w rasa balik loya ni???

9 Balas

Makan something.. Tidak smstinya nasi.. Biskut dan susu pun dah memadai.. 😊 Masa sya 5bulan start heartburn.. Lepastu sya sllu chew gum.. terus lega 😊 hahaa.. Kdg2 tapau biskut dlm beg.. Tp sllu heartburn masa tdur.. Smpai boleh tbgun tgh2 mlm cri mknan 🤣 and susu.. hehe.. Ibu kena kerap mkn.. Utk mngelak heartburn.. Makan biskut2 yg sihat2 wholemeal.. bukan nasi ya..😁

5y ago

Umm.. Tp ni tu la tips dia ya🤣

Sy dh msuk 35w ad loya2 skt , n kurg jg selera . Sbb nk dkt2 bslin ad yg mcm tu .. jd utk elak pdih ulu hti tu mkn kuantiti sdkt tp byk kli . Spy perut xkosong

5y ago

Wlcme ..

Oh 1 more thing! Elak mkn pedassss... Tu mengundang pedihnya jga 😅

5y ago

Ya. Memang elak makan pedas. Kalau tak mahu seksa lagi

Halaaa.. same here. . Me on 36 weeks lh rytnow..

Sabar k sis. Teh halia atau jus oren boleh membantu

5y ago

Dah minum jus oren tapi sama. Jadi makin pedih. Time dulu dulu tu okay je. Skrg mcm tak boleh dgn orange 😂

Try jus mamariam sis, elok hilangkan loya

Try banyak mkn buah☺️

Try teh halia

5y ago

Takut nak try halia ni sbb mcm panas je halia