MOMMY, Malaysia

mommy

About MOMMY

milk booster
Hi..blh rekomen milk booster x ibu2 ?salu pam 2oz je .
sbnarnya xder milkbooster pun tuk bnyakkn susu ibu... yg penting kerapkn df dgn baby 2 ke 3 jam skli or klu baby xder dgn kita pastikan pump 2 jam sekli tuk maintain pengeluaran susu...mindset kena se
..more
Sis dah pernah urut payudara x.. Kalau belum, boleh try. Pastu bykkn minum air - air masak, air susu + oat, jus oren (ni saya amalkan) . Makan kismis, kurma. Masa nk pam jgn stress, emosi kene tenang
..more
Saya makan roti gardenia jagung.. Alhamdulillah bertambah susu..
Kwan sy minum susu kurma farmfresh.. Byk susu dia sis.. Buat sendiri pon blh sbb klau minum kerap blh kencing mnis agaknya.. Sbb yg farmfresh 2 manis.. 😅 Ada 2 yg mkn spirulina... Lobak putih pon ok.
..more
sis hw k bekerja?
under confiment
Nak tny kat hosp dorg bg nsi grg telur . Ibu2 mkn x utk breakfast? Sbb kalau tgu org rmh hntr mknn tgh hr bru blh msuk.mcm mna ye klau xmkn xda energy
Sy mkn je semua mknn yg hosp sediakan d wad.. alhamdulillah xde apa²..
Blh mkn sikit dulu skadar alas perut. X baik gak berlapar..
cara mempercepatkan bukaan rahim
Selain drpd byk kn bjalan apa lg yg blh buat cm rahim tbuka cpt .bru 2cm
Mandi dgn kerap saya PON org yg petua skrg mengandung anak first
VIP Member
37w
hai..nk tanya mcm mna nak kira pgerakn baby lps tu kiraan contraction? sbb dua yg bbeza jd confuse
VIP Member
Contraction tu sakit. Pergerakan bayi tak sakit langsung
Baby gerak 1. Tendang 2.mengeras 3.perut berombak Contraction sakit setiap 5 minit sekali tu. Sakit pinggang,ari2,sakit segalanya lah. Jadi dpt beza tu
37w
Hai nak tny .. keputihan bwrna coklat tp xmcm drh .. normal atau x ? Atau tnda nk bslin .. sy confuse
VIP Member
Tanda dh tu, better gi hospital
period
Hai nak tny . Lps brsalin brp lama tmpoh period ye ? Thankyou
VIP Member
Kalau saya, lepas 40 hari dah start period
pregnancy
36weeks already
VIP Member
4 weeks to goo
34w
Debaran semakin hampir.Walaupun anak ketiga ,tapi rs takut tetap ada😭
Semoga semua berjalan lancar sis🤗
34w
ada x pngalaman mommy yg bsalin 34weeks . risau ny ni asyik mngeras je perut rs senak .pergi toilet xtbuang air besar
Better u pergi hospital sekarang sebab time i nak bersalin tu pun rasa begitu tapi ni pengalaman i.kite tak tau lagi sama ada u in labor or not.apapun..lebih baik pergi hospital.bawa buku pink and baw
..more
pregnancy
33w 4days . Sharing yours mommies 😊
37 w 4 d