penat suami langgsung tk faham

Tinggal lgi sebulan je due saya, saya ckp dgn suami nak pantang sendiri sebab saya tak yakin nak pantang dekat rumah mertua, 2,3 bulan ni firasat saya selalu terfikir akan jd something time pantang rumah mertua nanti, sbb mertua saya ada perangai dia sendiri, saya jadi stress fikir psl pantang ni, suami pula tk membantu, mertua duk paksa pantang rumah dia, alasan saya ni tk thu nk uruskan anak, saya pun blh fikir la itu anak saya kot, saya dh cakap dgn mertua yang saya nk pantang sendiri tp mertua still paksa saya pantang rumah dia suami pun tk dpt nk ckp apa sbb nk jaga hati mak dia, saya jd tk happy langgsung nak pantang, seolah apa yg saya inginkn tk dapat ditunaikan, bilik pantang pun suruh saya kemas sendiri , katil baby pun tk psang lg, mertua nk saya pantang rumah dia tp tgh sarat2 ni semua saya yg kena buat mertua sibuk nak pergi jalan2 jauh bulan ni, rasa nak menangis nk luah tk thu mcm mana, saya pun dh tkde mak ayah 😭

30 Balas

nak ckp pun taktau cmne sbb takde kt tempat sis tp kdg org tua ni cara dia berbeza dgn kita. mungkin dia concern sis nak pantang sorang sbb 1st baby kan. tp itulah cara & perbuatan dia pun tak seiring. kita tgh sarat mengandung ni nak kemas bilik cmne pulak kan. kt situ dia pun kena main peranan, kena buat kita mcm diterima kt rumah tu. kalau semua kita kena buat sendiri, baik kita pantang sendiri betul tak? sy faham yg suami nak jaga hati mak dia sbb itu mak dia walau mcm mana pun. dia pun rasa mudah bila sis ada mak tgk time pantang tp mak mertua sis tu pun lahaiii. cadangan sy, sis cuba je pantang seminggu kt situ. kalau mmg tak boleh sgt, sis ckp dgn suami yg sis mmg tak boleh. & dia pun boleh tgk sendiri keadaan sis masa tu. skrg ni suami sis tak nampak lg keadaan sis sbb benda belum berlaku. sy doakan semua dipermudahkan ya sis. jgn stress sgt sbb tak elok utk sis & baby. jaga diri.

2y ago

betul sis saya pun plan pantang rumah mertua 2 minggu je time suami ada then suami start kerja saya pantang sendiri je