Tanya..

time pregnant ble gunting rmbut?sb sy mw gnting tp mama sy ckp xble gnting sb pregnant..

21 Balas

Sya msa 8minggu. tktau la kenapa ttiba rsa rimas dgn rmbut yg pnjg. pkul 11mlm cakap kt husband nk ptong rambut. husband ckp esok je ptong. sya tknk smpai nangis2 nk potong skrg tu jgk. Husband ambik gunting dya tolong guntingkn mlm tu jgk 😂 Esok tu crita dekat mak sya. mak sya tk cakap apa pon. rsa mcm ok je gunting rmbut msa pregnant.

Potong jelah sis..sy awal2 pregnant morning sickness teruk..sampai nak mandi pun xlalu bau sabun, bau shampoo..rambuy sampai keras xbasuh seminggu..husband yg selalu basuhkan rambut, tu pun nak tunggu abis muntah berbakul2..🤣..last2 xtahan sy pi salon potong yg paling pendek..senang hati..😅

Sy potong je. Tak tanya sape dah. Pregnant ni aje dah dua kali ptong rambut. Pdahal sblm ni syg sgt nak potong. Seb baik laki suruh simpan sikit, kalau tak mau ke telinga jugak potong ni 😜

Orang² tua mmg banyak pantang larang zaman dulu². Sebenarnya boleh je potong rambut masa pregnant. Tak ada effect apa² pun :)

Sama la . Mak saya suruh simpan , pantang nanti senang nak ikat kata nya supaya angin tak masuk kepala . Tapi tk sure la .

Potong jer rambut, xda masalah tu lgipun masa pregnant rmbut sgt cepat tumbuh.. Kdg2 pelik jer pantang2 org tua

Gunting boleh jee asalkan jgn buat rebonding o treatmnt yg guna bahan kimia takut effct sbb bau kimia tu kan.

Saya gunting ja rambut sis...xtahan panas n rimas lps gunting rsa ringan ja kepala

boleh je xde masalah.. time pantang nnt lg rasa nak potong lg pendek. Huhu.

Boleh je..sy time ngandung ank first..2 kali gunting rambut..ok je