gunting rambut

Nak tnye btul ke time pregnant tk boleh gunting rambut..Ada yg ckp tk elok time prgnt gnting rmbut..

23 Balas

Xsalah pn gunting rambut time pregnant... Tp mak sy pesan.. Kalau nk gunting... Gunting agak2 paras bahu mcm tu la... Kalau pendek sgt nnti masa pantang xboleh ikat at ats... Tocang satu kn... Ikat tocang msa pantang untk elak angin masuk dan mngelak sakit kepala(migrain).. 😊

Sblm nk bersalin ..dlm 8-9 bulan pregnant gitu .. sy akan gunting rambut .. sbb tk nak pjg sgt time berpantang .. susah plak nak jaga .. hehe

hahaha..mitos je tu sis..blh jer ptong rmbut.. sbnarnya org tua dlu2 x bg ptong tu sbb tkut susah nk ikat sanggul tinggi2 😅😅

Sye awal preggy dah gunting rambut..sblum potong gugur teruk...skrg tade gugur langsung..tu memang pantang org tua...generasi dah lain skrg

Boleh je.. rambut² panjang sgt panas n merimaskan.. asalkan simpan sikit boleh diikat okay lah..

Sy takdan pikir elok ke tak elok .. dari rambut panjang sy sanggup potong pendek .. sbb baru rasa selesa ..

Mcm2 pantang larang org tua2 ni sis,klau kmi barang2 yg xdipkai DLM Kotak bertip,harus dibuka tipnya..

Boleh je sis potong...la ni musim pns..lg la better berambut pendek..nk2 klu cpt brpeluh

Siapa la yg ckp mitos2 ni kesian mommy dh la malaysia ni panas sepanjang tahun 😂😅

Orang tua pnye pantang klu bole smua xbole haha bole je lah ptong rmbut. .