Buah Dabai

Time preggy ne boleh makan buah Dabai?

Buah Dabai
17 Balas

Confirm ni sarawakian kan? 🤗. Saya makan dabai juga haritu sis, tp 5 biji jer. Dah lah isi tebal, berlemak, adui. Rasa nak lg. Tp simpan selera tu utk hari laib pulak. Byk nye cabaran pgeggy kali ni. Dgn musim durian, dabai, isu, tarap. Mkn sikit2 boleh. Wpun selera ni ssh nak kawal. 😅🤣

5y ago

Ya Sarawakian.. Itulah.. Mmg sedap sangat buah ne.. Siap berlemak isi smua.. Adui.. Mmg xtahan.. Haha.. Kmi sini siap but cecah kicap.. Banyak cabaran musim buah sekarang sis.. Makan mmg makan lah kan.. Tapi kuantiti tu jaga juga.. Terpaksa 😂

Buah dabai. Tinggi kolangen ni. Tmpt sy panggil kembayau. Lemak2 rasanya. Biasanya ktorg gaul dengan gula. Makan panas2. Sedapp. Tp bila preggy x boleh nak makan banyak sangat. Tak berani. Hihi.

5y ago

Iya, asal dpat merasa kan. 🤗

blh mkn, jgn berlebihan... berpada2 sis, mkn dgn cili perghhhh tapi elakkn ye, nnt perut rasa x selesa

5y ago

Hehe.. Ya.. Mmg x mkn banyak jua.. Makan sikit2 janji merasa 😊

dapnyer dabai.. adrh, maana nk cari kat semenanjung ni

boleh je..saya pun tengah preg & makan buah dabai

boleh sis..dap nyer 🤤 mkn pulak dgn nasi panas

5y ago

Ya siap ada yang buat nasi goreng dabai dekat sini 😊

Dabai tumis perrghh skrg d srwak dah musim.

5y ago

🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤 pas punan...

Macam mna buah tu ya.. X besa dgr

5y ago

Oo ye ke.. Tq info..btoi sya x pnh dgr

Kmi pgil buah kambayau..😍

5y ago

Ya sis..sabah labuan pgil nma kambayau sdp dimkn sama gula😉

Buah dabai mcm mne? Huhu

5y ago

Mcm sedap jer...huhu