Pukul berapa si kecil anda tidur malam?

Voice your Opinion
8pm - 9pm
10pm - 11pm
Tak tentu

498 respon

6 Balas

Ank sy 5tahun dan 2thun. Kebiasaannya pkul 8.30 dh masuk tidur, sebelum maghrib sy akan tutup tv.. Explain awl² nk mndi, nk solat, nk ngaji.. Kna ttup tv awl, 30 mnit sblum ttup sy akan bgtau nk ttup tv.. Supaya dia bersedia dan tak mengamuk. Jd dia akan fham knpa umi ttup tv dan kena tdo lpas isyak. Homework kena siapkan petang sebab mlm masa utk rehat. Lpas solat isyak sy akan ttup semua lampu. Anak sy tak boleh tdur dalam cahaya yg samar😅 kena gelap gelita. Mereka akan masuk bilik sendiri, slpas 30mnit ayah dia ataupun sy akan cek utk pastikan mereka btul² tidur ataupun tdur tipu². 😂 Hujung minggu mereka akan tdur lewat sikit.. Dlm pkul 10 mcm tu. Tp dh terbiasa tdur awl, jd cepat mengantuk, mata pun tak tahan.

Tak tentu. Agak lambat juga dalam pukul 12 malam. Umur 3 tahun. Kadang-kadang je awal

slps isya 8.30pm ke atas sebelum jam 18pm

kadang awal .kekdg xberapa nk awal😂

10 hingga 11 pm

taktentu