Ank msuk tdo jam 9 mlm..terjaga susah tdo semula...normal ke? 1y 5m

Tido malam

8 Balas

kalau baby sy dia akn tido jam 8mlm dan jaga pkol [email protected]. bangun malam hanya utk minum susu. kemudian tido semula. nap sian g dia dlm 2@3x. rutin ni dr umur baby 5m mcm tu. sekarang dah masok 2tahun. suasana bilik tido mcm mana? baby makan okay tak. pampers penuh tak? baby masih minum susu tak malam? mcm sy ada hari baby akn terjaga dan nak main tengah mlm apa yg sy buat. sy tak kn respond dkt dia. nnt dia akan guling2 dn tertido sendiri sbb xde org layan dia nk main

Kena ajar perbetul tabiat tdo dia balik.. pastu sblm tdo selesakan dia.. cukup dah ke mkn mnum, means dia kenyang btl.. kencing/berak dah siap² ke, tutup lampu..bg tau dia dh mlm kena tdo.. sy start buat camtu since anak baby lg sis.. so bila mlm mmg dia tdo panjang sbb dia tau xda org nak lyn dia main sbb semua org tdo.. btl² mangkit sbb nak susu je kdg² yu

klu sy ptg bagi dia main dkt luar smapi dia letih . anak sy tdr kul 9 ke dia akan bangun pagi esok . klu dia tdr sy terus angkat masuk dlm bilik tak nak bagi dia ada gangguan, dlm bilik mesti kena gelap . itu cara sy tdr anak ,sy buat masa dia bby lgi smapi umur dia dah setahun lebih atau sy akan cakap dekat dia tdr dah MLM ini esok bangun pagi .😄

1y ago

tak selesa itu MCM mana SIS

Yup normal. Tapi Lepas Dia terjaga tu puan Buat apa? Surrounding still bercahaya n bising? Kalau Anak saya saya ada time Dia Mmg terjaga, Tapi kami pura2 tido. Biar je Dia main ckp sorang3 Kt tepi. Bilik Mmg gelap. Nnty lama2 Dia bosan Dia tido semula

normal..tp ibu kne tegas,bila ank bgun..jgn biarkan dia bgun u bermain..usaha u dia tidur blik..bnd mcm ni kne amalkan sejak dia baby..kalau x,akan menjadi rutin ank..dan ibu akan stress sbb xckup tidur

Smlm ank sy pun cengini umur 3 tahun..bila siang x cukup tidur, mlm mkn sikit.. 2,3 pg ajk sembang pulak.. Sy bg mkn pisang mas, dgn susu full cream.. Dia sambung balik tidur..

Sleep regression tu normal sis. Boleh jadi bila bila masa je. Kita yang kena cari punca kenapa anak begitu. Dah tahu nanti, sleep routine anak akan kembali normal.

Sebelum ni memang macam tu jugak ke?

1y ago

Memang nap time sekali sehari ye sis? Anak saya baru je jadi minggu lepas. Sekarang dah okay.