Susah tidur malam

Salam. Hai. Ada tak yg mcm sy susah nak tdo mlm ? Sy dah masuk 11week . Start masuk 11week ni lah sy jd susah nak tdo mlm. Kalu tdo pon lepas subuh tu baru rasa nak tdo. Baru mata mengantuk. Kalu tak asyik tdo tdo ayam jer bila mlm nya tu. Ada cara tak nak bg kita dpt tdo mlm ? Normal ke org mengandung mcm tu ? Thankyou in advance ?

16 Balas

saya mcm tu juga sis. tp cuba amal kan sblum tdur sapu kat perut baca surah alfatihah alikhlas alfalaq annas dan ayt kursi. and baca dia ckp jom kita tdur syg. selalu ny sya ckp mcm tu menjadi 😆 dan biasakan tdur dgr surah2 spt maryam yusuf hujurat luqman dan swktu dgnny

Sama la dlu xboleh tido jgk mana dengan alah lagi,yg peliknya siang pun xblh jgk tido..skrg ni kerap bgun mlm plak asyik nak kencing ja..ibu mngandung mmg mcm tu kot..kena tren awal2 ada baby nanti lg kerap kena bgun malam..

Rasanya time mngandung Ni mmg ibu2 sukar tidur.saya smpi 3 Hari Tak ble tidur. Tanya Kat nurse.nursr cakap normal. Kalu Tak dpt tidur mlm try pla tidur siang.🤣🤣.nurse bg cadangan bgtu pla.😆😆😆

setuju.. nanti perut da besar lagi tak selesa nak tidur😂.. kena aktif siang hari supaya malam letih jadi cepat lena tidur .. dengan posisi tidur yang selesa.

I'm now 8w.. and i cant sleep well since pregnant.. not sure until when but 💪💪💪add oil to all the mum to be out there..

Sy 32w Ni lg LA susah tdo...pusing kiri kanan pun mmg xselesa...mana lg dengan sesak nafas..dan tendangan padu c baby.

Semalam sy pegi checkup nurse sarankan buat senaman yg mcm kt blkang buku pink tu supaya senang tdo malam.

4y ago

Sama2

Ya...sy pun sama kadang macam stress...tapi Cuba jugak untuk tido jugak

Normal sis. Sbb saya pernah alaminya dulu. Tak dpt tido sampai subuh

4y ago

Yer. Tu yg pelik tu. Sebelum2 ni elok jer boleh lena. Masuk jer 11week tiba2 jd tak lena tdo. Lena tak lena lepas suami pergi kerja. Baby first. Tu tak tahu pape 😅

sy pun sama...tp siang tu blh pulak tdo.. tp xlama, kejap je