ubat2 KK

Tiba2 risau sye x bukak buku pink lg.. Kndungan 5 mingu.. Tngk sume dh mkn obimin sume.. Sye mkn acid folic je.. Sbb kk sini 8 minggu bru blh bukak buku pink.

20 Balas

Sy 5 mggu pun nurse x bg bukak buku lg sis. 10 mggu baru bukak😅 sy pun dlm masa blum buat buku sy mkn acid folic jee beli kt farmasi. Tu dah memadai. Nnt dah bkk buku doc bg ubat, dah tkperlu acid folic farmasi tu lg. Relax dulu. Skrg jaga baik2 kandungan, jgn lupa mkn acid folic n minum susu ya.

5y ago

Apa nama acid folic yg akak mkn. Sye baru first time kak. Berapa harga nye

Sy g pakar haritu. Then tanya pasal obimin dn folic acid. Sy tanya yg mana better sy makan. Dia kata awal² ni makan habiskan folic acid. Time² macam ni baby perlukan folic acid. Sbb kandungan folic acid dalam obimin xbanyak.

Jgn risau. KK boleh bukak buku pink sebelom kandungan 11 minggu. Sy pergi hari tu minggu ke 11 sbb sy x nmpak kantung. Minggu 10 baru nmpak. X semua org tahu pregnant time bawah 10 minggu

Mula2 mmg kita akan makan acid folic je jika xde masalah pape..kalo hb low bru kene makan obimin...sy 5 bulan baru kene makan obimin sbb hb makin turun

5y ago

Oh mcm tu..thanks mommy

Utk trimester pertama cukup mkn folic acid shj & jg pmakanan yg sihat.. nnt dh 2nd trimester, kk akn provide supplements lain..

5y ago

Jg pmakanan & kesihatan.. jgn buat kerja berat atau stress sbb baby still fragile..

Mkn acid folic je cukup..penting untuk pembentukkan bayi .. n as long as hb masih ok..tk perlu pon obimin..chill k

Sy td pg baru wat buku pink Sy pon mcm awk jgk 5 weeks Sblom dtg kk,sy call wat appointment dahulu🤗

saya makan asid folic dari 4w sampai 13w sis.. 13w checkup baru saya dpt asid folic dan vitamin

Biasa nya trimester pertama memang KKIA akan beri asid folik saja mami. Jangan risau k. ✌

Sama lah.. 5weeks, tp still xbkk buku lg.. bru je strt mkn folic acid, bli kt frmsi..