Buku pink

Nak tanya .. ada tak dekat sini bukak buku pink dekat swasta .. tak bukak buku pink dekat kk? Wajib ke bukak buku pink kt kk?

9 Balas

Saya dua2 pregnancy bukak buku dekat swasta je, memang tak bukak dekat kk. Takde masa nak ikut timing kk & tunggu lama sebab saya student. Hospital tak marah pon, cuma doc akan tanya reason. Make sure alasan u tu reasonable lah. And buku swasta tu pon pastikan complete check darah, gula & injection semua tu

2y ago

oh .tq awk🥰

Sy buka buku kt swasta. Tak wajib pun buka kt kk klu mmg dh tekad nk follow up kt swasta. Cumanya, kalau tiba tiba nnt masuk kategori high risk, akan jd kes transfer in ke kk. Bawa buku swasta, nnt kk akan buat buku pendua kt sana.

saya anak no 2 bukak kat swasta tapi sbb preggy berisiko tinggi high bp so ada satu haritu kene refer hospital pastu hospital sarankan continue checkup kat kk. tapi before that dia akan tanya la why bukak buku kat swasta tu je.

Sy bukak buka pink dkt kk and swasta sis, tp bersalin insyallah dkt swasta. Sy rasa kk checkup detail sgt berbanding swasta. Nurse and doc pon alhamdulillah baik2.

x wajib pun..tpi sebaiknya dkt kk lah….Saya sanggup minta cuti…smata2 nak buka buku dkt kk….dan chek up kk….tpi bersalin dkt swasta…..

2y ago

Boleh ke share pengalaman atau cara/proses nak bersalin dekat swasta tu? Saya nak buka buku pink KK, and nak bersalin swasta kalau boleh.

saye dua2 pregnancy buka buku swasta. swasta pon sama lengkap , mudah dan cepat .. tak ada masalah pape bersalin hosp gov .

3y ago

oo yeke slalu dgr doc akan bising. tq2 info dear1🥰

saya buka dkat swasta , sbb kk jauh dari rumah .. rasanya tak wajib buka dkat kk 🙂

saya anak kedua buat buku pink swasta .. and bole je lahir kat gov 👍🏽

2y ago

bayaran bersalin gov ikut rate gov ke swasta?

Saya buka buku pink kat swasta

3y ago

Setiap bulan harga berbeza2 kalau dekat tempat saya tu. Arrange rm90-200 sbulan