Period tiba2 berhenti

Tiap bulan ontime period 4-7hari, tapi bulan ni 2hari je.hari ke 3 makin sikit,hari ke 4 dah kering. Selalu akhir2 ada jgk keluar sikit2. Normal ke tak ye. Sy skrg nak demam cam xdemam,sakit kepala mcm nak pitam.tu boleh jd sebab ke hormon berubah?Sy masih ttc1y

6 Balas

Sy ituhari masa nak lekat pun ada keluar spotting sehari je dua hari mcm tu, lps tu takde dah. Bila checK UPT tgk2 double line pekat, Alhamdulillah berjaya pregnant setelah 10thn nak tambah anak🥰 skrg kandungan nak masuk 4bulan. Sejak 6weeks sy bleeding fresh blood warna merah muda tu, fresh blood tu akan keluar 1x je sehari tu, lps tu dia keluar spotting je dlm seminggu, lps tu keluar fresh blood lagi.. Macam tulah berulang2 sampai sebulan, Alhamdulillah skrg dah takde bleeding.. masa bleeding tu mmg sy terus ke emergency dan sy dpt ubat utk kuatkan rahim dan ubat utk kurangkan pendarahan.

darah keluar sikit time period tanda awak tak berOvulasi cycle lepas.. dan boleh jadi masalah hormon (PCOS).. sila dptkan confirmation dgn Dr if tertanya2.. If awak sedang TTC, jawapan tak NORMAL.. tak berovulasi, maksudnya takde telur matang.. takde telur matang, takde persenyawaan boleh terjadi antara ovum & sperm.

1y ago

Tiap bulan juga opk sy positif tapi masih belum lekat. jadi kemungkinan telur sy tak matang la ye.sy tertipu dgn LH😂 6bulan lepas sy pernah cek Dr, sy takde pcos dll. sekrg xpasti..mmg sy ingat nak buat rawatan kesuburan pula lepasni.doakan sy berjaya hamil🥲 terima kasih ya puan

pengalaman sy yg bleeding time preggy. drah yg kluar tak sama mcm drah period. sy 20hr bleeeding time preggy. darah kluar sehari sekali shj. cair.merah muda. kdg bertali. wpn doc kata 50-50. tp alhadulillah baby dh lahir. 6bln dh pn. jd kalau awak rasa pregnant cek je upt. pengalaman org berbeza2

1y ago

Alhamdulillah baby puan sihat.. Period sy hitam ,merah kejap n coklat mcm period.xtau nak beza sbb xde pengalaman. esok try upt.. Doakan sy mudah pregnant😂🤲

hormon pun bole..pregnant pun boleh

Blh jd sb hormon. Nak cuba upt pun blh

1y ago

harini keluar setitik je coklat.blum cuba upt lg..rasa msalah hormon xbetul ni🥲

maybe mslh hormon