SUSAH NAK TIDUR TRIMESTER 3

terlalu penat mata. 🥲 berat kepala bila takboleh nak lelap macamnie. 😭 hari-haru dah berminggu-minggu. badan sampai lemau. mata macam panda. ada tips untuk senang tidur tak ? siang malam takboleh tidur. sehari tidur sejam mana larat weh itu pun tak nyenyak langsung. stress. 🥺 #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

23 Balas

Saya pun mula2 mcmni, nak tidur jadi stress sebab tak selesa. Tapi sekarang alhamdulillah walaupun tak berapa selesa dapat juga tidur nyenyak, saya try n error je position tidur tu. Saya takde pun pregnancy pillow tu, saya guna bantal kecil utk tampung perut, mengiring ke kiri. Satu bantal kecil tampung perut, satu lagi bantal saya kepit celah kaki. Dan sebelum tidur tu saya mandi basahkan kepala. Jadi bila tidur tu dalam keadaan sejuk and nyaman. Katil, bilik tidur semua main peranan. Make sure sebelum tidur dah sejukkan bilik, dah tutup lampu siap2, then boleh la mandi segarkan badan dan tidur. Try n error selagi boleh ye puan. Jangan stress ye puan sbb boleh trigger lahir bayi pramatang. Goodluck semoga dipermudahkan urusan puan

12mo ago

tulah cuba macam-macam dah. dengan cuaca macamnie , last-2 baru nie suami try pasangkan aircond. pun sama tak boleh tidur sebab tak jumpa position selesa.

cuba pasang surah² utk memudahkan tidur kat youtube, volume tu jangan kuat sgt..sy dulu masa mengandung anak sulung, mcm awak la..tak boleh tidur sgt sampai bila pagi nak g kerja tu stress & bila asar je sakit kepala..pastu sy buka youtube pasang surah² ruqyah utk tidur, volume sekadar utk lullaby sy tidur..alhamdulilah menjadi..sblum tu sis cuba rendam kaki dlu ngan air suam² utk melegakan sakit kaki & so on pastu pastikan suhu bilik tu yg nyaman utk tidur, insya Allah sis boleh tidur..sy doakan sis boleh tidur nyenyak selepas nie..hp jangan sentuh sblum sejam dua sebelum tidur, bluelight screen tu yg akan menyebabkan mata kita cenderung utk segar lg..selamat mencuba sis

saya pun sama,ank ke 7 kali ni...saya langsung x blh tido MCM Awk....dah buat pelbagai cara,mandi satu MLM sampai byk kali.siap tido dgn pakaian yg basah..bdn rimas x tau rasa MCM lenguh semut2 tu,asyik kencing....tahan sakit pelvic pain yg teruk..xde fikir apa2...berzikir mengaji..pasang ruqyah..semua saya buat...sangat letih..mata mengantuk..sgt2..sampi Sakit kepala.padahal saya byk rest dari buat kje..last2 doktor kat KK...BG ubat selsema yg paling kuat dan mengantuk...mkn sebiji dlm setengah jam..terus lentok..12 jam tido

kemungkinan Awak fikir kan something ka? atau awak fikir semakin dekat nak melahirkan baby awak jadi takut? selalu nya kita fikir mcm2 yg buat kita tak boleh tido. ada inform nurse kk tak yg awak xboleh tido mlm? awak perlu kn rehat yg mencukupi.

12mo ago

awak jgn stress okay. yakin yg allah akan permudahkan urusan kita. inn shaa allah nnt barang baby akn complete walaupon kita beli sikit2.

sye pon ssh tdo..sbb xslesa..skng tido duduk je..sye tdo ats kerusi mls baru selesa sikit tdo.. tp biasa la.. bby da kt bawah..slesa pon kerp bgun.sbb nk kncing..mase awl2.. smpai ngis..xdpt tdo..esknye kne keje plk... ni lg smggu nk serah dri.. brthan slgi bleh

samala saya sekarang ni..start masuk 8 bulan mmg xboleh tido..sekrang dah 38minggu 3 hari..tengah seronok scroll2 post org😂..saya boleh tido time balik kg suami je..sebb selesa dn sejuk..kalau rumah sendiri subhanallah..bukak aircond pun peluh2 lagi🥹

saya mula tu pon x tdoq kdang tu msuk bilik pkoi 9 .00 pkoi 1 .00 stgi bru boleh tdoq 2 3 minggu jugk la mcm ny las² dlm 2 3 hari ny sya tdoq sambil buka surah yasin letak betul2 dkt telinga Alhamdulillah sy dh boleh tidur dgn nyenyak

Sy pulk kuat tido.. mnjk 30w smpai 35w ni.. pgi jm9 bgun mkn pastu tido jm 1bru bgunn pastu mkn jm 5tido smpai magrib pstu mkn jm 10 tido smpai 4pgi bgun sbb lpar.. ..ulang2 mcm tu.. kje rumh sy xbuat tpi penat mengntok lepas mkn

Saya masuk 3rd trim ni pun susah nak tidur sebab batuk2 tak henti. bila baring je batuk sampai terkencing. tak selesa betul. kalau duduk, selesa sikit sebab tak teruk batuknya. dengan keadaan cuaca macam ni memang tak selesa.

mintak tlg suami picit²kan kaki @ tangan, kalau Sy mcm tu, picit buat rasa² je smbil² dia nk scroll fon ke nk tengok tv ke, sbb rasa lenguh tu lain mcm + boleh buka zikir untuk tidur.. semoga dipermudahkan segala urusan

12mo ago

in shaa allah saya cuba