SUSAH NAK TIDUR TRIMESTER 3

terlalu penat mata. 🥲 berat kepala bila takboleh nak lelap macamnie. 😭 hari-haru dah berminggu-minggu. badan sampai lemau. mata macam panda. ada tips untuk senang tidur tak ? siang malam takboleh tidur. sehari tidur sejam mana larat weh itu pun tak nyenyak langsung. stress. 🥺 #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

23 Balas

sy pn mlm xdpt tidur asyk terjga aje sbb bby mengeras dan kaki sakit,kdg2 dpt tidur 2 ke 3 jam aje .tp bila siang sy rotate blk tidur sy . jd sy rsa dh puas tidur bru sy bgn ..

Dh try mandi sebelum tido tak sis?? At least it helps you to sleep awhile. Sy pun mcm tu smpai pukul 2 3 pagi pun belum lelap lg.. but at least badan rasa sejuk lega je..

12mo ago

dah. saya pun haritu takleh tidur kat katil sebab panasss. kena tidur atas lantai. baru selesa. last suami try pasangkan aircond. tapi sama. tetap takleh lelap. sejak masuk 3rd trimester

Sy Pon mcm ni , biasa paling lambat pkol 10 dh tido , tapi since masuk trimester ke 3 ni pkol 12 / 1 pagi Bru boleh lelap , tu Pon tidur ayam jee

12mo ago

betul. tidur ayam okay lagi saya seminit pun tak tidur. siang tidur ayam tu pun sejam jee. bayangkan everyday 24 jam tu hanya tidur sejam tu pun tidur ayam

saya pun macam sis, dah 3rd trimester susah tidur.. lepas pegang tasbih, zikir, Alhamdulillah saya lena tidur.. sebab fikiran fikir macam2..

12mo ago

semoga dipermudahkan urusan sis..

xpe sis aggp je la trial sblum ade baby..nant ade baby pn mcm nie.. mgkin body clock awak brubh utk klahiran bayi..

12mo ago

em maybelah. tapi penat sangat tau. sebab saya ada sakit. hari-hari makan ubat. so macam tak cukup rehat lagilah rasa memacam. nak nangis hari-hari camtu. ngantuk sgt tapi takleh lelap

Saya dulu pun macam tu sis sampai bersalin. Tapi paksakan diri untuk sleep sebab bila kita stress x tidur , baby pun akan stress.

12mo ago

tulaaa sedih camtu. baby taklah hyper sangat pun saya susah nak tidur

sy cuba tidur duduk, bila dah terlelap dan rasa letih tu terus siapkan bantal untuk tidur mengiring..

12mo ago

itula pengorbanan nak jadi ibu kan, bak kata org tua nak dapatkan seorang anak bukan senang 🥺

Cuba mandi air panas ke sebelum tidur. Sapu losyen lavender or pasang air purifiers bau lavender

12mo ago

nak kena beli tu air purifier

Saya pun sama 🥲 tapi saya curi2 nap waktu siang sebanyak y boleh

Cuba bila msa mo tidur tu psang surah" insyallah tidur ak tenng