zincofer

Telan ubat ni je muntah...da seminggu xmakan ubat ni...ad apa2 effect x...mummys ad tips nak mkn ubat ni tanpa muntah ???

51 Balas

Sis boleh tukar dengan new obimin , jangan lah sampai tak makan 😭 kesian baby kat dalam .. hmm mintak suggest dgn nurse , tapi jgn lah sampai tak makan .. sy pun tukar , makan new obimin ..

Jumpa dr minta tukar ubat Saya mula2 dapat zincofer tapi lepas makan mual & jadi pening 2 sedangkan Saya bkn org yg mabuk teruk..Dr BG obimin so now ok..jgn x ambik vitamin..

Mkn zincofer ni kna perut kosong mang xleh akn kua blk..cara sy mkn slepas sarapan je bru leh..sbb time 2 perut da kenyg skit da 2 num ng air oren xde lgsg rasa ubt 2

Tips dari saya. Makan sebelum makan nasi. Xleh ambil dgn perut kosong. Lps mkn tu jgn minum air kosong byk sgt tp ambil air yg manis2. Jagn baring lepas mkn ubat tu.

Kalau sy plak.. sy bukak plastik dan tuang serbuk tu dalam air oren tropicana twister... then mnum cpt2 n tidur... sy makan before sleep.. bru laa x rsa nk mntah..

Sy kena makan sehari 2 kali sbb hb drop.. pagi dengan malam.. klu makan malam boleh lagi xmuntah.. time pagi je muntah.. sy makan dengan air limau kasturi

Dlu sy mkn sblom breakfast pastu mstie muntah.. La ni sy telan 2 jam lepas breakfast.. Skali ngan air oren.. Alhamdulillah da leh telan..

sy makan iberet folic alhamdulillah setiap kali checkup ok jek hb, selama makan pon xad rase muntah2 sbb sy mkn setiap mlm sekali jek

tipsnye, mintak tukar ubat ngn nurse nnti ye...sy pun xleh telan zincofer, wlpn telan bersama air sunquick..confirm kua blk...huhu...

try mkn sebelum tidur & makan ubat dengan juice. in shaa Allah membantu jugak untuk telan ubat tu tanpa muntah. goodluck!