confused .

hi mommies .ada siapa pernah alami mcm sy alami ?mggu2 lepas sy cek double line tp kabur ..lps smgu cek lg double terang .doc ckp mybe dlm 5w .lps tu ,mgu strusnya sy bleeding mcm period .trus p klinik ..then cek kncing ,line kabur .suspek ggur tapi tiada ketulan ..3 hari kluar drh pastu skg stop .bila sy cek kncing hrini ,1 line ? apa ptt sy buat ?

10 Balas

Saye pernah kene mcm tuh, at first level hcg tinggi so mmg double line detect. After a week, start ade bleeding sket2. Almost everyday but dlm kuantiti yg sket. So doc mintak scan + test darah. Scan xnampak ape, test darah pon hcg level sgt2 low (sepatotnye dah 5 weeks but hcg level less than 2 weeks) or maybe ade error. So doc wat kesimpulan ur not pregnant. Then 2 days after, start bleeding byk mcm period. Refer doc specialist, test darah + scan tru vagina, doc wat kesimpulan ur not pregnant but having ur period. Maybe becoz ur hormon xnormal. I buat kesimpulan sendiri, im pregnant but gugor dan pada peringkat yg terlalu awal. Takde rezeki

5y ago

Kite senasib.. dok risau darah ape dok sptting tu.. pi private pakar puan.. haa rm180 gitu.. just cakap sikit2.. scan bWah.. test urine.. doc ckap u're not pregnNt.. bg ubat kuatkn rahim.. selang 3 hari.. kuar period..

kakak saya pernah jadi cmtu . dia pergi hospital dan doc bgtau , kantung dah takde . mungkin yng bleeding sikit2 tuh dia keluar sekali . better pergi jmpe doc and buat scan . masih berkantung lg atau tak . maaf ye , kalau jawapan saya buat awak risau 😥

5y ago

inshaa Allah .amiin .terima kasih sis ..

Len kli kalau check pregnant test double line,trus gi klinik utk confirmkn dgn doctor.. bila kita tau mngndung,at least kita blh bjaga2..mcm rht sckupnya,jaga mkn,mkn bnda2 berkhasiat..

5y ago

Kan dia ckp doc ckp 5w maksudnya dia dah g klinik la kan..kdg jaga mkn rehat suma klau bukan rezeki jd jugak...

Hi.. Kalau macam tu kemungkinan gugur. Sbb dah tiada bacaan hcg. Sis, boleh pegi hospital utk scan tgk kantung. Kalau clear, tak perlu cuci. Kalau tak clear, mungkin kena cuci.

Sy xpnh alami...x pe lah sis, x de rezeki lgi...in sya Allah rezeki lain Allah nk bagi... bykkan berdoa yer sis...

Mybe baru nk menempel.xsmpat nk jadi kantung. Dia boleh kluar mcm period jugak.

sy pernah alami mcm tu, tk lma lepas tu kguguran ,sedih sgt .

Allah semoga takde apa apa yang berlaku

Semoga dipermudahkan segala urusan sis

Gugur tu sis