Kena Marah

Td appointment nurse & doc.. Jumpa misi blm ddk dh kena marah sbb berat tak naik2.. Siap dia tanya.. Awak diet ker? ? Terang2 kot tulis kat sna saya gdm.. Awak x ikut apa dieticians ajar ker.. Kalau x ikut bsp xkn cntik mcm tu misi ui.. Tnya ni itu.. Dia ckap lg dpt nutrition ka bby klau mkn mcm ni.. Nnti bby terbantut.. Saya jwp klau saya mkan lbih2 bkn berat jer yg naik dgn gula2 skli.. Dia plak ajar mkn yg grill..brokoli.. Tu kn mkanan shat.. Mmg xnaik la berat.. Masok bilik doctor trus ngs.. Nsb doctor jns yg fhm.. ??? Kenapa la blh jmpa misi from hell hari ni ??dia xtau ke diet ibu gdm.. Dia xtau ke ibu gdm mmg jga makan.. Dia xtau ke tu mmg normal.. Yg lain ok jer siap blh gurau2.. Unlucky day ??

23 Balas

Saya first preggy sis. First time check up saya tak tau tempat nak letak buku pink tu kat mana before nurse panggil. Then sorang nurse ni cakap kasarrrr sangat dgn saya suruh letak buku dalam bakul and katanya kalau tak letak nganga la sampai petang tak ada yg nak panggil. Dah la masa tu alah tengah teruk sangat. Air mata ni bertakung je. Sampai turn saya, dia tengok alamat kat buku pink (alamat kuarters guru so dia tau saya cikgu) terus layan dgn elok, lemah lembut bagai. Tak habis2 panggil saya cikgu. Sampai husband saya pun perasan. Memang la tak dress up macam cikgu sebab muntah nonstop. Pakai tudung pun selebet. Dan perlu ke utk kita bagitau kita ni cikgu utk dapat layanan sewajarnya? Kecewa betul dgn orang yang perangai macam ni. Pandang jawatan utk tentukan layanan. Sampai saya terfikir, macam mana agaknya nurse tu layan suri rumah? Nasib baik nurse yang jaga saya tu baik sangat. Yang kat kaunter tu je over lebih.

5y ago

Smala kita sis.. Bdn kcik jer 😂 tp kalau dia mmg alert dia blh kot baca details kita kat dpn buku tu.. Tp if blh jgn la beza2 kn org.. Layan la smua sma rata.. Xda rugi pun.. Org happy kita pun happy dpt gji ujng bln pun berkat..

Sy so far nurse & doc sgt baik..sy plak berat naik byk sgt smpai doc duk berkali2 ingtkan control mkn..tp mslh staff nurse yg duk bhgn kaunter tu...bkn nurse pn staff biasa tp kerek nye mcm la org nk hadap sgt muke die..klau staff yg India tu ok..ramah & baik je duk kaunter tp klau kne staff melayu tu rase nk cepuk ke muke berlagak nye tu...mcm xley ckp elok2.. nurse & doc pn xde perangai mcm die..

5y ago

Overrr kan.. Tu mmg dh kja dia kot.. Xnk kja berenti.. Ddk rmh jer jga ank..

sbb ada misi ni dia tkut kena mrh doktor. bfore dia kena marah, dia marah kita dulu. sbb bfore jumpa doktor. mmg melalui misi kan. dia taknak la doktor ckp misi tak bgtau ni tu ni tu. jd dia mrh la kita dulu. utk cover up dorang 🤣 tp takpe la tu. sy sll kena marah doktor. sy jual balik nama previous doktor. sbb lain doktor lain pula dia bgtau. sorg ckp ni sorg ckp tu.

3y ago

beritahu tak perlu marah2.. sebelum ni pun sy pernah kena dgn nurse yg kurang ajar.. tapi sy sabar saja.. berdoa dlm hti supaya dia tak tenang.. dan kalau sy mrah2 nanti beri kesan ke baby sy pulak.. last2 sy dpt tahu ada patient buat aduan terhadap nurse tu...pening dia menjawab dgn pegawai atasan . kesian bakal ibu2 kena jerit.. sgt tidak professional

Ala knp nangis...hihi.....sepatutnya dia kna layan elok la patient dia...yg misi tu pn nk marah2 tu dh knp..xleh ckp elok2 ke.tau la dia tu misi kan...hihi...marah2 ni kalau org tu ada wat salah..ni sbb berat xnaik je pun..dah nk wat cm mana...tmbh2 gdm mmng la kna kawal makan..doktor pn xbg mkn byk..dia xpaham kot..suruh dia yg p jumpa pakar pemakanan..hahaha

5y ago

Tu la sis 😞 dia mcm bkn misi.. Kalau saya explains kja sy kat dia maybe la dia blh xphm x mrah 😂😂 cannot brain dia punya soalan..

Misi from hell😅😂😬... Garang jgk misi awak... Sy 24weeks baru 2x naik berat... lain2 sume turun... Td misi tekejot jugak berat naik... tp sblm dia tarik nafas nak 'tegur' die cek balik checkup sblm2 ni... ouh xpe ganti berat yg sblm2 ni... hehehe... Sabar la awak dpt misi garang... garang sbb lbh prihatin kat awak dan baby❤💪😊...

5y ago

Siap mrah kita dpn org prihatin apa nye sis 😂 silap haribulan bkn berat yg naik... Drah yg naik 🤣🤣🤣dia siap tnya kau diet ke? Yg tu cannot brain la 😂😂😂 trang2 tulis d buku GDM ON DIET

Saya yg nurse ni pown kena marah jugak ngan nurse sebab berat tak naik..padahal sebab loya muntah sebab tu takleh nak makan sgt..😅😅 arap puan saba ye sebab nurse klinik ade cencus..nurse yg kena marah kalau berat patient tak naik..😅 jgn amik ati dgn nurse tu ye..maaf bg pihak nurse jugak..😘

5y ago

Hahaha.. Dia yg slh sis.. Jgn minta maaf untuk phak dia.. Byk dh dgr org lain komplen dia.. Nurse lain ok jer blh jer cakap elok2.. Actually ok jer apa yg dia ckap tp the way dia communicate tu yg x btl.. Kasar2.. Jeling2 kita.. Buat muka.. Sindir2 lg🙄

X dpt kot mlm Jumaat tu.. 🤗🤗Sy pun berat makin trun dri 84kg trun ke 80kg.. Nsib baik nurse x mrh.. Tdk naya je.. Makan ati.. Kita mkn mcm biasa dh tp berat xmau naik nk kata apa.. Kan mkn lbh jd kot lain plak.. Bertabah la sis nk buat mcm mana lain org lain ragam nya..

5y ago

Mmg sis..

Sama la saya. Ada gdm. Berat xnaik naik malah turun. Tp so far xkena marah sbb sy ni maternal obesity. Total dah turun 10 kg sepanjang mengandung. Gdm on diet control, makan pon xblh banyak kan. Makan banyak sikit mmg tggi la bacaan.

5y ago

Tula sis.. Doctor ckp mmg normal.. Bby pun bsar ikut minggu yg sepatut nya.. Sister tu jer yg over2 nk marah org..

misi sy lagi laa. Esok sy buat bsp. Pastu lpas buat bsp kene jmpa doc esoknya. Tapi dia kata xyah laa jmpa doc esok. Jmpa 11/11 nnti.. Motif sebb dia kata dia cuti. Sy rasa xde kene mengena ngn dia pon 😆

5y ago

ituu laaa pasal nyaa xde kaitan btl. Esok buat bsp saja laa. Pastu xjmpa doc. Jmpa.tarikh yg dibgi tu jelaaa. Pelik2 jee

Misi kadang ada yg over kalahkn doktor.. Malas nak layan.. Padahal dok makan gaji juga.. Stakat Ni. Misi yg handle OK.. Klu tak OK.. Memang siap la.. Misi tu...💞🌺❤️

5y ago

Tula kan.. Yg lain ok jer.. Yg ni jer spoil mood.. Bila doctor cek ok jerr.. Nk nashat pun xyah la nk kasar2..