Ada tips tak untuk naikkan berat badan?

Salam. Saya skrg dah masuk 33 weeks dah. Since misi bgtau saya ada gdm, berat saya makin turun dan skrg statik ja. Dah kena bebel dgn misi and doc. Masalahnya, saya makan mcm biasa jugak tp sbb ade gdm diet control, sy makan pun ikut portion yg disarankan. Tp tulah, masalah berat pulak xnaik² 🥲 korang ade tips x cmna nak naikkan berat badan?#seriusnanya #pleasehelp #firstbaby #firstmom #ingintahu

2 Balas

Saya naik 3kg++ je sepanjang hamil itupun lepas ada selera makan dan ya saya GDM on DC , mungkin salah satu sebab saya slim semasa hamil. berat naik sekitar 300-500g setiap bulan Saya tetap makan suku2 separuh, iron rich diet sbb hb low dan no sugar less carbo diet, tapi kantoi bsp juga pada minggu 34 😬 mumgkin sbb gi staycation dgn family , habis diet ku 😂 Kena IOL minggu 37. awak cuba minum susu 3x sehari dan makanan tinggi protein. Paling senang makan telur 2 biji sehari. tak kisah lah masak apa pun telur tu. Janji jangan mentah atau separuh masak.

2y ago

susu kambing DKE . Beli di lazada seller Alor.

sy gdm on diet mkn pn ikut dsss yg doc sarankn, tp sy obesiti lah, 1st trimester berat trn 5kg, doc kate okey jer xde mslh pn klu berat trn n perkembangan baby ikut weeks die, skang dh 3rd trimester berat maintain jer, baby pn membesar dgn elok, yg penting kte tau ape kte mkn n nutrisi ckup tuk baby.. pelik lah npe doc nk mrh plak berat xnaik? naik slh xnaik pn slh.. huhu