Baru kawin tapi terus pregnant

Tarikh last period: 8/2 kawin:16/2... Skrg dh 16 weeks... Biasa org lain xpercaya but saya family sendri xpercya😌...Diorang igt saya pregnant sebelom kawin...penat nk jelaskn,kdg2 jdi nk nangis sbb family sendri xpercaya... Ade yg pernah dpt situasi cmnie takk?? Camne bleh preg sebelom kawin sbb xbuat ape2 pom..bila kena tuduhan cmtu Allah sakit rasa nye... Bila ckp kat suami,suami just gelak sbb dtg mna nye preg sebelom kawin xde buat hubungan ape2 pom...

37 Balas

sy pena kena situasi mcm ni family belah suami pulak yg x caya smpai suami pon ragu²...tp sy buat x tahu je...bila dpt video pnjelasan dr doc tuu terus tag suami d fb bg tahu dea sila hadam bagus²🙄😑 malas betul klu jumpa org yg x fhm ni

4mo ago

x faham tp belajar xpe... tp lg meluat dgn org x pandai, plus ego + bodoh x boleh diajar... ramai yg cerai sebab ni

Biasa tambah 2 minggu (dari habis period ke masa ovulasi). So kes sis 1 minggu la ye. Feb dari 16/2 sampai hujung bulan 2 minggu Mar, Apr, May - 3 bulan atau 12 minggu Jun 1 minggu Lebih kurang 16 minggu. Betul la tu.

4mo ago

jgn la fikir jahat sgt ke tu.. yg org nampak baik solehah pun ada terbabas puan..

Saya pun pernah kena sis.. Kahwin baru nak masuk 4mggu tapi kndungan dah 6mggu.. Hadap ja la sampai anak tu keluar.. Lama2 nanti diorang diam. Dalam pantang pun ada makcik2 bawang persoalkan. Dah habis pantang xda dah bunyi apa2. Alhamdullilah.. Aman dunia..

mcm saya lah..nikah 24/4 pastu period Hari Lepas Tu. then tgh Bulan 5 da pregnant..Kira bunting pelamin..org ckp cepat nya 🤣 Kita tau apa yg Kita alami..malas nak fikir apa org ckp..termasuk family..

4mo ago

Sama la sis. Kita nikah 24/2 jugak. 26/2 tu first period. Sekarang dah week 14 :)

sedihnya masih ramai tak tahu ilmu even dah tua pun,tak pernah ke diorang tu bunting pelamin dulu saya pun bunting pelamin mil saya cakap cepatanya hahah saya jem tak sangka anak 6 tp benda basic pun tak tahu

kiraan due date bkn hari sperm bertemu ovum. org ada ilmu dia xkn kata pelik2. utk family, ada ws group kn? puan gugel, paste je share kt dorg, utk org lain, sukahati lah deme. nk fitnah silakan

Bawak mak ayah sis p klinik jumpa doctor mintak tolong doctor explain Atau kalau ada kenalan doctor ajak p rumah mintak tolong explain kat parents

saya pun kena mcm tu dengan mak mertua masa mengandung 1st. balik² tanya betul ke mengandung? period teratur ke? 😂 kalau dah rezeki bunting pelamin takkan nak menipu pula kan. buat tak tau je

Allah hai, dorang tak pernah dengar ke bunting pelamin. Kita kira dari last kita period, bukan tarikh kawen. berat tuduhan ada anak sebelum kawen tu, macam mana boleh sanggup kata macam tu

sis jgn kire dri 1st day last period, kire dri start bersama, bgitau je family bru pregnant brp week dri awal kawen tu.. klu rajin ckplah tpi doktor kire kandungn dri last period gitu