16tahun kawin

ade x sapa2 umur 42 pregnant..ank first..sy doc ckp sy special kes...sy kene checkp fully tuk tgk baby ok ke x..sbb sy 16 tahun kawin..baru ade rrzeki pregnant..

46 Balas

MasyaAllah tahniah ibu. Jaga kesihatan dan selalu berdoa untuk diri ibu dan kesihatan anak soleh/ah yg berada dia rahim ibu. Bedrest ye ibu. Jgn sesekali paksa diri. Ikut nasihat doktor. Saya percaya dan yakin, doktor tu pun berusaha mmberikan yg terbaik utk ibu dan anak ibu. Positif. Banyak senyum dan ketawa. Dan mohon jaga pemakanan ibu dengan baik. Satu pesanan saya, dari seorang ibu kepada ibu meski saya bukanlah seorang yg terbaik.. Guru saya pernah berpesan seperti ini " Qaddarallahu maa syaa aa" Mafhumnya : jika disaat engkau mengandungkan anakmu, maka tinggalkan lah makan makanan yg syubhah, dan husnuzzhon [ bersangka baik] terhadap Allah dan jadilah hamba Allah. InshaAllah kelak anak yang bakal dilahirkan anak yang soleh/solehah dan penuh barakah.. ❤️ Enjoy your pregnancy's journey ibu. Saya doakan semoga ibu dipermudahkan smoai melahirkan anak.

Alhamdulillah,tahniah kak.Semoga baby dan ibu sihat.Sy 39 tahun,kahwin agk lambat jg umur 31 tahun.3 tahun berturut2 miscarriage start dr 2018-2020.Thn 2021 pregnant kali ke4 terus jumpe doktor pakar.Kena ambil injection setiap hari dan consume mcm2 ubat sbb tak pasti ape prob recurrent miscarriage.Result blood dan hormone test smua normal.This time sma jg mcm akk jg,kena fully checkup dan few test kena buat.Alhamdulillah skarang 27weeks++.Sama2 doa dan ikhtiar,Allah sebaik2 Perancang😊.

Saya umur 42 tahun. Kandungan anak pertama setelah 5 tahun perkahwinan. Saya kategori sticker kuning sbb anak pertama, advanced age of maternity, GDM on diet & mild anemia. Tapi doc tak sebut special kes. 😊 Tahniah puan, jaga diri jg sihat dan teruskan istighfar, bersyukur dan bersedekah ya dan redha, sabar dlm menghadadpi ujian kehamilan 💐❣️

Alhamdulillah3... syukur... lama tu 16 tahun.. bila Allah nak bagi rezeki tu tak lambat atau cepat.. tepat pada waktu... inshaAllah sis & baby baik2 je.. sy tahun ni tahun ke 6 TTC Alhamdulillah.. inshaAllah EDD Awal May 2022.. byk kan rehat sis.. jaga diri.. jaga mkn.. awal2 jgn buat keje berat2.. sbb xthu lg badan mcm mana.. 💪💪💪

Sama sis....Dah 16 tahun kahwin..umur muda setahun dr sis...pernah miscarriage 2019...semoga Ada rezeki tahun ini....sekarang br masuk 7 minggu...semoga kite semua baik2 aje sampai kelahirannya.....

Ya Allah sis umur sebaya mak saya time ni anak bongsu mak saya pregnant, alhamdulillah so far mak saya kuat baby checkup smua okay, cuma mak saya hb rendah tapi dia tetap kuat. Apa2 pon tahniah ye sis, syukur atas rezeki dgar sis pregnant. Moga dimudahkan segala urusan ye sis🤲🏻❤️

Congrats mama. May everything went well for you and baby. Stay strong, stay healthy. me 2. married when I was 42, pregnant one month later and gave birth at 43 y of age. Praise be to The Almighty repeatedly, endlessly and forever. All went well albeit not smooth.

mak sy pernah preg umur 42. mmg special case sampai nurse bg no personal dia utk pantau mak. kejap sawan kejap semput. semua terus kena pergi kk terus ke hospital. tapi adik kua kua down syndrome. comel dan sihat skrg dah 5 tahun alhamdulillah

saya. first baby jugak. lambat kawen. 🤣 7 tahun menanti...alhamdulillah. kandungan baru masuk 7 minggu tapi tak scan lagi. semoga kita bawah lindungan Allah S.W.T

2y ago

amin.... terima kasih nurul

Tahniah sis semua dlm rancangan Allah semoga baik2 saja . Memamg dktor ckp kalau da mngdung umur 35 keatas pun da risiko Utk mami dan anak. Tpi kita hanya mampu merancang. Bersangka baik. Kuat kan hati